Selecteer een pagina

De Mazda2 krijgt een rijkere standaarduitrusting, de toevoeging van een nieuwe speciale Sportive-versie en meer keuzemogelijkheden. Bovendien wordt de Mazda2, modeljaar 2022, voorzien van een vernieuwde 1.5-liter viercilinder Skyactiv-G motor met aanpassingen op het gebied van rijeigenschappen, brandstofefficiëntie en CO2-uitstoot. Vanaf deze week staat de Mazda2 modeljaar 2022 in de Nederlandse showrooms met een vanafprijs van 17.990 euro inclusief kosten rijklaar maken.

De voornaamste verbetering van de Mazda2 modeljaar 2022 zit onder de motorkap. De Skyactiv-G motor profiteert namelijk van een voor de e-Skyactiv-X aandrijflijn ontwikkeld motormanagement-programma voor een betere respons van deauto en controle van de acceleratie. Daarnaast zorgen een hogere compressieverhouding van 14 naar 15:1 en een 4-2-1 uitlaatsysteem voor efficiëntie van de motor.

Met een gecombineerd verbruik van 4,8l per 100 km en een CO2 uitstoot van 109 gr voor de handgeschakelde uitvoeringen van de Skyactiv-G 75 en Skyactiv-G 90 hebben beide motoren een groen A-energielabel. Tegelijkertijd biedt de 1.5-liter viercilinder meer en eerder koppel, wat ervoor zorgt dat het vermogen van 75 pk of 90 pk breder beschikbaar is. Ook de automatische transmissie, altijd als 90 pk uitgevoerd, is met een gecombineerd verbruik van 5,4l per 100km en een CO2 uitstoot van 122gr zuiniger dan voorheen en heeft een groen B-energielabel. De meerprijs van deze transmissie is aangescherpt en kent een additionele prijs van € 3.000,-.

De standaarduitvoering van de Mazda2 is rijker dan voorheen. Met standaard onder andere handbediende airconditioning, leder stuurwiel, uitgebreide stoelverstelling voor beide voorstoelen en cruise control, is de Mazda2 completer danvoorheen en voor dezelfde vanafprijs. De Comfort uitvoering, het tweede uitrustingsniveau in de line-up van de Mazda2, is eveneens rijker uitgerust met onder meer 15-inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren achter, stoelverwarming en privacy glass en nu ook beschikbaar als 75 pk uitvoering. De topuitvoeringen van de line-up, de Luxury en Signature, de blijven qua uitrusting nagenoeg gelijk maar zijn standaard wel voorzien van draadloze Apple Carplay. Daarnaast is per modeljaar 2022 het wit leer pakket optioneelop de Luxury. Een combinatie van Pure White lederen bekleding, een donkerbruine kunstsuède delen op de zitting, het dashboard en de deurpanelen.

Ter gelegenheid van de lancering van de Mazda2 2022 is er een nieuw actiemodel beschikbaar. De Sportive accentueert het sportieve accent van de Mazda2. Het exterieur van deze uitvoering kenmerkt zich door de zwartebuitenspiegelkappen, zwarte haaienvinantenne, zwarte 16-inch lichtmetalen wielen en privacy glass. Het specifieke interieur is voorzien van zwarte stoelbekleding en portierbekleding, rood stiksel op de stoelen en donkerrode ventilatieroosters voor de airconditioning. Uiteraard is de Sportive van alle verdere gemakken voorzien waaronder het 7-inch MZD Connect systeem, DAB+, Apple CarPlay/ Android Auto, achteruitrijcamera en LED-koplampen.

De Mazda2 modeljaar 2022 is per heden te zien in de showroom en is per direct te bestellen voor een vanafprijs van € 17.990,- of met private lease vanaf € 279,- incl. btw (op basis van 60 maanden en 10.000 km). De nieuwe Sportive-versie kent een vanafprijs van € 20.190,- en is optioneel ook beschikbaar met automatische transmissie. De topuitvoeringen (Luxury en Signature) wijzigen met de modeljaar aanpassingen niet in prijs, maar zijn als automaat wel aantrekkelijker geprijsd. Alle genoemde bedragen zijn inclusief kosten rijklaar maken.

Meer autonieuws op www.autozine.nl