Selecteer een pagina

Audi breidt het aanbod van de Q4 uit met een tweede vierwielaangedreven versie: de Q4 45 e-tron Quattro. In deze uitvoering heeft elke as een eigen elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 195 kW / 265 pk. Het 77 kWh-accupakket zorgt voor uithoudingsvermogen en dankzij de 125 kW-snellaadmogelijkheid is elke reis snel weer voort te zetten. De Q4 45 e-tron Quattro is nu te bestellen in vier verschillende Launch Editions, en de prijslijst start bij 58.065 euro.

Het systeemvermogen van 195 kW / 265 pk maakt een accelaratie van 0-100 km/u in maar 6,9 seconden mogelijk. De topsnelheid is uit efficiencyoverwegingen begrensd op 180 km/u. Het vierwielaandrijvingsysteem zelf is ook een belangrijke efficiencyfactor. Zo worden onder normale omstandigheden alleen de achterwielen aangedreven. Als de assistentiesystemen van de auto merken dat er extra grip nodig is, komt automatisch de elektromotor op de vooras in actie.

De Audi Q45 e-tron Quattro heeft een accupakket met een capaciteit van 77 kWh. Daarmee bedraagt de theoretische actieradius volgens WLTP-norm 482 km. Het accupakket is geschikt voor opladen met 125 kW (gelijkstroom). Daarmee is het onder optimale omstandigheden bijvoorbeeld mogelijk om in 10 minuten de actuele actieradius met 130 kilometer te verlengen. Het accupakket is ook te laden bij 11 kW wisselstroomlaadpunten zoals wallboxen voor thuis of openbare laadpunten.

De Q4 45 e-tron Quattro Launch edition is er vanaf € 58.065. Deze uitvoering biedt onder meer 19 inch lichtmetalen velgen, LED koplampen, de elektrisch bediende achterklep en diverse assistentiesystemen. De Q4 45 e-tron Quattro Launch Edition Advanced voegt daar onder meer sportstoelen, de Audi Virtual cockpit en MMI navigatie plus aan toe. Bij de Launch Edition Advanced Plus zijn ook een panoramadak, de parkeerhulp plus, een achteruitrijcamera en adaptieve cruise control inbegrepen. De Launch Edition S-Competition heeft standaard een sportonderstel en andere S-Line accenten, maar dan wel in combinatie met alle luxe.

Net als de andere Q4 e-tron modellen worden de nieuwe Quattro-versies standaard geleverd inclusief 2 jaar fabrieksgarantie, 8 jaar garantie op de accu (max. 160.000 km) en tot 7 jaar onderhoud en APK. De nieuwe Q4 45 e-tron SUV-modellen zijn per direct te configureren op Audi.nl en te bestellen bij de Nederlandse Audi-dealers. De levering start dit najaar.

Meer autonieuws op www.autozine.nl