Selecteer een pagina

De Ford Mustang Mach-E GT is per direct te bestellen. De GT-versie levert het hoogste motorkoppel van alle productiemodellen van Ford in Europa en accelereert in 3,7 seconden van 0-100 km/u. Daarmee is de Mustang Mach-E GT ook de snelst accelererende vijfzitter van Ford in Europa. De GT-versie kost 75.490 euro en de eerste exemplaren arriveren in het laatstekwartaal van 2021 bij de dealers.

Behalve de exclusieve carrosseriekleuren Grabber Blue en Cyber Orange zijn ook de wielkasten in carrosseriekleur, de op maat gemaakte polycarbonaat grille met 3D-effect in Dark Matter Grey en het ontwerp van de voorbumper met luchtinlaten en onderspoiler voorbehouden aan de GT-versie. Dat geldt eveneens voor de 20-inch lichtmetalen wielen met een machinaal bewerkte buitenzijde en hoogglans zwarte binnenwerk, het dak in Shadow Black, de buitenspiegelkappen in Pillar Black en de remklauwen in Colorado Red.

De Ford Performance-sportstoelen zijn ontworpen om optimale ondersteuning te bieden tijdens dynamische ritten en zijn, net als het stuurwiel, bekleed met zacht, lederachtig materiaal. Tot de comfortvoorzieningen behoren onder andere een B&O-audiosysteem met tien luidsprekers, een handsfree te openen achterklep voor eenvoudige toegang tot de 402 liter grote bagageruimte8 en een optioneel glazen panoramadak.

Verder is de Mustang Mach-E GT standaard uitgerust met een reeks geavanceerde rijhulpsystemen, waaronder Intelligent Adaptive Cruise Control met Stop & Go en Lane Centring, Lane-Keeping System met Blind Spot Assist9, Active Park Assist 2.0 en Pre Collision Assist met automatische noodremfunctie.

Tot slot worden klanten ondersteund door het toonaangevende FordPass-laadnetwerk dat toegang biedt tot laadpunten in heel Europa voor gemoedsrust onderweg.

Met zijn (bruikbare/netto) batterijcapaciteit van 88 kWh en theoretische actieradius van 500 km (WLTP) wekt de Mustang Mach-E GT ook het vertrouwen van autoliefhebbers om elektrische mobiliteit te omarmen. Bovendien is de batterij geschikt voor 150 kW-snelladen, waarmee onder ideale omstandigheden binnen 10 minuten gemiddeld 99 km rijbereik kan worden bijgeladen. De batterij opladen van 10 tot 80% duurt in dit geval ongeveer 45 minuten.

Twee AC-elektromotoren drijven afzonderlijk de voor- en achterwielen aan en produceren een gecombineerd vermogen van 358 kW (487 pk). Het koppel van 860 Nm is bijna 15% hoger dan dat van de exclusieve, ultra-high-performance Ford GT. De geheel nieuwe, oliegekoelde permanent-magneet synchrone motor op de achteras bereikt zijn maximumkoppel in 0,5 seconde, terwijl de motor op de vooras op onafhankelijke wijze extra vermogen, koppel en tractie levert voor een naadloze acceleratie en verhoogde prestaties in bochten.

Er is een nieuwe Untamed Plus-rijmodus ontworpen om niet alleen de overdracht van het vermogen en koppel te reguleren, maar ook om de tractie- en stabiliteitscontrole aan te passen voor een extra sensationele rijervaring waar de regelgeving en de omstandigheden dit toelaten.

Mustang Mach E GT-rijders profiteren ook van de exclusieve Untamed Plus-rijmodus. Behalve een scherpere besturing, verbeterde gasrespons, stijvere ophanging, gesimuleerd terugschakelen en versterkt interieurgeluid, staat deze modus ook garant voor een consistente vermogens- en koppelafgifte. Voor liefhebbers van circuitrijden wordt ook de interventie van de tractie- en stabiliteitscontrole beperkt. Het versterkte aandrijflijngeluid is in deze modus zelfs bij stilstand te horen.

De adaptieve MagneRide-wielophanging is standaard voor de Mustang Mach-E GT en speciaal afgestemd op de Europese wegen. Het systeem regelt elektronisch de magnetorheologische vloeistof in de demper,zodat deze in direct reageert op veranderende wegomstandigheden en het rijkarakter van de auto aanpast aan de gekozen rijmodus.

De remmen en banden zijn ook specifiek voor de Mustang Mach-E GT. De specifiek voor dit model gemaakte Pirelli banden (245/45 R20) zijn speciaal ontworpen om het extra vermogen en de prestaties van het AWD-systeem aan te kunnen,terwijl de geventileerde Brembo-remschijven met een diameter van 385 mm de grootste zijn van alle Mustang Mach-E-uitvoeringen.

De nieuwe Ford Mustang Mach-E GT is per direct te bestellen. De levering start in het laatste kwartaal van 2021.

Meer autonieuws op www.autozine.nl