Selecteer een pagina

 De Fiat Tipo is leverbaar in de thema’s Life, Sport en Cross. Nieuw in het aanbod is de Fiat Tipo City Sport die zich onderscheidt door zijn donkere details, eigen uitrusting en speciale prijs.

De Fiat Tipo City Sport is leverbaar in 10 lakkleuren, waaronder het exclusieve Metropolis Grey, en staat op 18-inch diamantgeslepen lichtmetalen velgen. De grille, buitenspiegelkappen, portiergrepen en raamstijlen zijn allemaal hoogglans zwart afgewerkt.

De nieuwe Tipo City Sport wordt standaard geleverd met full-LED-koplampen die dankzij een beter zicht de veiligheidten goede komen. Uitgerust met het 5e generatie UConnect infotainmentsysteem met een 10.25 inch scherm en draadloos Apple CarPlay en Android Auto, past de middenklasser in deze tijd. Handig is dat via Bluetooth 2 telefoons tegelijk kunnen worden gekoppeld. Verder is de Tipo City Sport voorzien van parkeersensoren achter, ‘Keyless Entry/Go’, draadloos snelladen van de smartphone, 3,5 inch TFT instrumentenpaneel achter het stuurwiel, cruise control, snelheidsbegrenzer, regensensor en een met leer bekleed stuur en versnellingspook.

De Tipo City Sport is voorzien van diverse ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) zoals:

  • Adaptive Cruise Control
  • Autonomous Emergency Braking System
  • Verkeersbordherkenning; ‘Intelligent Speed Assist’
  • Rijbaanbewaking; ‘Attention Assist’: sensor die de bestuurder aanraadt te pauzeren wanneer deze te moe driegt te worden;
  • ‘Auto High Beam’: schakelt groot licht automatisch aan wanneer er geen tegenligger is;
  • Dodehoekbewaking.

De Tipo City Sport is leverbaar met een 100 pk sterke 1.0 liter driecilinder. Deze is goed voor 190 Nm aan koppel waarmee de auto een trekgewicht van 1500 kilo en een gemiddelde CO2-uitstoot van 121 g/km (WLTP cyclus) heeft. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

De Fiat Tipo City Sport is als hatchback leverbaar vanaf € 27.790 en als stationwagon voor € 28.990. Er is een Fiat Tipo vanaf € 22 190.

Meer autonieuws op www.autozine.nl