Selecteer een pagina

Ferrari heeft de 296 GTB onthuld, een compleet nieuwe tweepersoons berlinetta met middenmotor. Voor Ferrari betekent de 296 GTB een revolutie, aangezien dit model een compleet nieuwe motor aan het aanbod toevoegt, naast de 8- en 12-cilinder krachtbronnen: een nieuwe 663 pk sterke 120° V6, die wordt gecombineerd met een elektromotor van 122 kW/167 pk en een 8-traps DCT-transmissie. Dit is de allereerste 6-cilindermotor in een straatauto van Ferrari. De nieuwe unit is goed voor een totaalvermogen van 830 pk bij 8.000 tpm en een maximale trekkracht van 740 Newtonmeter.

De naam van de auto is een combinatie van de totale cilinderinhoud (2.992cc) en het aantal cilinders, gecombineerd met de letters GTB (Gran Turismo Berlinetta), een aanduiding uit de historie van Ferrari. Het plug-in hybridesysteem (PHEV) van de 296 GTB maakt de auto tot een bruikbare sportwagen voor alledag met een directe gaspedaalrespons en een volledig elektrisch bereik van 25 kilometer in de eDrive rijstand. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u vergt 2,9 seconden; 0-200 km/u klokt de 296 GTB in 7,3 seconden en de topsnelheid ligt boven de 330 km/u. Op Ferrari’s eigen Fiorano-circuit noteert de 296 GTB een rondetijd van 1,21 minuut.

Net als de Ferrari SF90 Stradale kunnen kopers van de 296 GTB die de grenzen van het vermogen en de prestaties van de nieuwe berlinetta op het circuit willen opzoeken, kiezen voor het Assetto Fiorano-pakket. Dit pakket voorziet in tal van lichtgewicht voorzieningen en aerodynamische verfijningen, waaronder een actieve achterspoiler, goed voor onder meer een maximale downforce van 360 kgbij 250 km/u. Bovendien is de opvallende en onderscheidende Assetto Fiorano-livery als extra optie exclusief voorbehouden aan kopers van dit pakket.

De prestaties van de Ferrari 296 GTB worden weerspiegeld door zijn sportieve, gewelfde design, terwijl de compacte afmetingen optisch het moderne concept van de berlinetta onderstrepen. Zoals bijvoorbeeld de Ferrari 250 LM uit 1963 dat in het verleden op vergelijkbare wijze ook deed.

Meer autonieuws op www.autozine.nl