Selecteer een pagina

BMW introduceert de tweede generatie van de 4-Serie Gran Coupe. De nieuwe 4-Serie Gran Coupé wordt gebouwd op dezelfde productielijn als de volledig elektrische BMW i4 en de modellen van de 3-Serie. Dit is onderdeel van de flexibele productie bij de BMW Group fabriek in München. De showroomintroductie is in november 2021.

De nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé claimt meer interieurruimte en praktisch gebruiksgemak. De exterieurmaten zijn ten opzichte van het vorige model toegenomen: +143 mm in de lengte, +27 mm in de breedte en +53 mm in de hoogte. De wielbasis is nu 46 mm langer. De 4-Serie Gran Coupé heeft vier portieren, vijf zitplaatsen, meer beenruimte en inklapbare hoofdsteunen achterin. De grote, wijd openende bagageklep is voorzien van elektrische bediening en biedt toegang tot een bagageruimte van 470 tot maximaal 1.290 liter.

Het voertuigconcept is gericht op sportiviteit. De carrosseriestructuur en ondersteltechnologie hebben een zo laag mogelijk gewicht en bieden een grote stijfheid dankzij een versteviging voorin en modelspecifieke stabilisatoren. Een grote spoorbreedte, een laag zwaartepunt en een 50:50 gewichtsverdeling dragen verder bij aan het potentieel. Geoptimaliseerde aerodynamica zorgt voor een Cw waarde van 0,26.

Modelspecifieke geometrie en onderstelafstemming zorgen voor de dynamiek. De 4-Serie Gran Coupé heeft voorwielophanging met dubbele wieldraagarmen, een five-link achteras, adaptieve dempers en elektromechanische besturing met Servotronic. Optioneel is een straffer M Sportonderstel met Variable Sport Steering. Eveneens optioneel: Adaptief M Onderstel met elektronisch aangestuurde demping, M Sportremsysteem en M Sportdifferentieel metelektronisch aangestuurde, volledig variabele sperfunctie in het achterdifferentieel.

Mild hybrid technologie optimaliseert de efficiëntie van de zescilinder-in-lijn benzinemotor en de viercilinder dieselmotor. Een 48 volt startergenerator zorgt voor een elektrische boost van 8 kW (11 pk). Een extra accu maakt het mogelijk om remenergie op te slaan. Alle uitvoeringen voldoen aan de Euro 6d emissiestandaard.

Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een 8-traps Steptronic transmissie. Optioneel is een 8-traps Steptronic Sport transmissie (standaard voor de BMW M440i xDrive Gran Coupé) met schakelpaddles aan het stuurwiel en een Sprint functie voor een directe en dynamische acceleratie. De intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive is standaard voor het topmodel en voor de modellen met viercilinder dieselmotor.

De standaarduitrusting omvat sportstoelen, een met leder bekleed sportstuurwiel en 3-zone automatische airconditioning. Het comfort kan worden verhoogd met opties zoals stoelverwarming en -ventilatie, stuurwielverwarming, Vernasca en BMW Individual lederen bekleding, dashboard in Sensatec en leder, interieurvoorverwarming, Ambiance verlichting, Harman Kardon Surround Sound System en een glazen schuif-/kanteldak.

In totaal zijn ca. 40 bestuurdersassistentiesystemen leverbaar. Standaard zijn Front Collision Warning, Speed Limit Info, Lane Departure Warning, Park Distance Control, Reversing Assist Camera en Parking Assistant met Reversing Assistant. Optioneel is Active Cruise Control met automatische Speed Limit Assist. Ook leverbaar zijn Driving Assistant Professional met Steering en Lane Control, Surround View, Remote 3D View en BMW Drive Recorder.

De 4-Serie Gran Coupé heeft een weergave- en bedieningssysteem op basis van BMW Operating System 7. Optioneel is BMW Live Cockpit Professional met 12,3 inch volledig digitaal instrumentenpaneel en 10,25 inch Control Display. De systemen zijn te bedienen via touchscreen, Controller, toetsen op het stuurwiel, stemcommando’s en Gesture Control. BMW Intelligent Personal Assistant heeft nu meer vaardigheden en een nieuwe grafische weergave op het Control Display.

In de BMW hebben de inzittenden toegang tot een selectie van digitale diensten. BMW Teleservices, Intelligent Emergency Call en Real Time Traffic Information met Local Hazard Warning behoren tot de standaarduitrusting. Optioneel zijn Connected Music en de BMW Digital Key. Standaard zijn Smartphone Integratie met Apple CarPlay en Android Auto en draadloze connectiviteit via WiFi. Informatie wordt getoond op het Control Display, in het instrumentenpaneel en op het optionele Head-up Display.

Meer autonieuws op www.autozine.nl