Selecteer een pagina

De prijzen van de nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive zijn bekend, het meest exclusieve model in de nieuwe generatie van BMW M modellen in de premium middenklasse. De nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive gaat komende juli in productie in de BMW fabriek in Dingolfing en staat vanaf eind juli 2021 in de showroom voor 144.040 euro.

De nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive1 is het meest exclusieve model in de nieuwe generatie van BMW M modellen in de middenklasse. De 373 kW (510 pk) 6-cilinder-in-lijnmotor en M xDrive vierwielaandrijving zorgen voor een eigen dynamiek.

De M xDrive vierwielaandrijving bevat een tussendifferentieel met een elektronisch aangestuurde lamellenkoppeling. Dat verdeelt het vermogen van de motor volledig variabel en uiterst soepel over de voor- en achterwielen. Het meeste vermogen gaat naar de achterwielen. De olievoorziening voor de lamellenkoppeling is geoptimaliseerd voor langdurige vierwielaangedreven prestaties op het circuit. M xDrive werkt samen met het Actieve M Sperdifferentieel in de achteras.

Het interieur van de mengt een premium ambiance met de van M bekende racesfeer. Het met leder beklede M Sportstuurwiel met schakelpaddles, de M specifieke versnellingshendel en de rode interieuraccenten houden de concentratie van de bestuurder gericht op de rit die hem te wachten staat. Elektrisch verstelbare en verwarmbare M Sportstoelen en Merino lederen uitrusting zijn standaard, nekverwarming en, voor het eerst, stoelventilatie zijn optioneel.

Het M specifieke weergave- en omvat een Setup knop op de middenconsole. Die biedt direct toegang tot de instellingen van de motor, het onderstel, de besturing, het remsysteem en de M xDrive. Twee complete sets instellingen kunnen worden opgeslagen en opgeroepen met een van de M knoppen op het stuurwiel. De optie M Drive Professional is ontwikkeld voor gebruik op het circuit. Behalve M Traction Control omvat deze setting ook de M Drift Analyser en de M Laptimer, die bijzonder sportieve manoeuvres vastlegt. Het bedieningspaneel op de middenconsole biedt ook plaats aan de M Mode knop. Daarmee kan de bestuurder de reacties en karakteristiek van de bestuurdersassistentiesystemen aanpassen, evenals de weergave in het instrumentenpaneel en het BMW Head-Up Display, voor een rijbeleving die past bij de situatie en het M karakter van de auto. De bestuurder heeft keuze uit de instellingen ROAD en SPORT; als M Drive Professional tot de uitrusting behoort, is er ook een TRACK modus.

De standaarduitrusting met onder meer 3-zone automatische airconditioning, LED interieurverlichting met Ambiance verlichting en een HiFi audiosysteem verhogen het comfort. Ook de BMW Live Cockpit Professional met volledig digitale weergave, het cloud-based navigatiesysteem Maps en de Intelligent Personal Assistant behoren tot de standaarduitrusting.

De technologische vooruitgang ten opzichte van het voorgaande model komt ook tot uiting in het uitgebreide aantal bestuurdersassistentiesystemen. De belangrijkste nieuwe systemen zijn Steering & Lane Control Assistant met Active Navigation functie en assistentie bij smalle rijstroken en de Reversing Assistant (een van de functies van de optionele Parking Assistant).

Meer autonieuws op www.autozine.nl