Selecteer een pagina

Volvo heeft de orderboeken geopend voor de C40 Recharge Twin, het nieuwe volledig elektrische model van het merk. De auto is per direct online te bestellen via volvocars.nl. Klanten kunnen hun C40 online vanuit huis of in een Volvo vestiging bestellen. De nieuwe C40 Recharge Twin is daarmee een mijlpaal in de onlangs aangekondigde nieuwe verkoopstrategie van Volvo. De introductieprijs bedraagt 57.995 euro.

Met het introductie aanbod houdt Volvo ook het aanbod van de C40 Recharge Twin overzichtelijk met keuze uit één uitvoering, 7 exterieurkleuren, 3 interieurs en 3 opties. Het introductieaanbod is gebaseerd op de Pro uitvoering. Zo is er altijd standaard een vast panoramadak, Pixel LED koplampen, Harman Kardon audio, een warmtepomp, 19 inch velgen metRecharge (All-Season banden), elektrische verstelbare voorstoelen en alle Park Assist functies. Naast de keuze uit verschillende exterieurkleuren en interieurs is de auto optioneel uit te rusten met extra getint glas, 20 inch velgen en een trekhaak.

De Volvo C40 Recharge Twin is een zogenaamde ‘crossover’. De auto biedt voordelen van een SUV, maar heeft een lagere, slankere vormgeving. De voorzijde is van een geheel nieuw design voorzien, het nieuwe gezicht van de elektrische modellen van Volvo, met koplampen met pixeltechnologie. De achterzijde heeft een design dat past bij de lagere daklijn en een verwijzing geeft naar de historie van het merk.

De inzittenden genieten van een hogere zitpositie. De C40 Recharge Twin is verder de eerste Volvo met een interieur dat volledig vrij is van leder. Het interieur is samen te stellen ineen aantal verschillende kleuren en uitvoeringen.

Net als de Volvo XC40 Recharge Twin is ook de C40 Recharge Twin voorzien van een Android-bedieningssysteem en biedt gebruikers geïntegreerde Google-apps en diensten zoals Google Maps, Google Assistant en de Google Play Store. Ongelimiteerde data zorgen voor connectiviteit. De C40 Recharge Twin is ontwikkeld voor software-updates ‘over the air’, zodat de auto steeds verder wordt verbeterd nadat hij de fabriek heeft verlaten.

De Volvo C40 Recharge Twin wordt aangedreven door twee elektromotoren, een op de vooras en een op de achteras. De elektromotoren worden gevoed door een batterijpakket van 78 kWh, die in 40 minuten aan een snellader kan worden opgeladen tot 80 procent van zijn capaciteit. De verwachte actieradius bedraagt maximaal 420 kilometer (WLTP).

De Volvo C40 Recharge Twin gaat komend najaar in productie in de fabriek in Gent (België), waar ook de volledig elektrische XC40 Recharge Twin wordt geproduceerd.

Meer autonieuws op www.autozine.nl