Selecteer een pagina

Citroën lanceert de C3 Saint James. Saint James is een kledingmerk dat ontstond in 1889 in de kustplaats Saint James. De Citroën C3 Saint James limited edition is gebaseerd op de Feel-uitvoering. De speciale versie wordt gekenmerkt door het contrasterende dak in zwart of wit, gecombineerd met het White Color Pack. Het model is leverbaar in de carrosseriekleuren Elixir Red, Perla Nera Black, Steel Grey, Platinum Grey en Polar White, met uitzondering van Spring Blue. Ook kenmerkend voor de C3 Saint James zijn de 16-inch Hellix Diamond Cut lichtmetalen wielen.

De C3 Saint James is direct te herkennen aan de blauwe, witte en rode daksticker, gesigneerd door Saint James. De Saint James-handtekening is ook te vinden onder de achteruitkijkspiegel op een exclusief metalen plaatje in de geest van het blauw-wit-rode patroon, geassocieerd met het beroemde Saint James-logo. De limited edition is ook voorzien van een specifieke C-stijl sticker in de kleuren van het merk Normandy, die ook bij de daksticker past.

In het interieur wordt het kleurenthema van Saint James voortgezet. Uiteraard ontbreken de Advanced Comfort-stoelen niet voor comfort. De stoelen zijn grijs gestoffeerd. Een decoratieve chevronband met het label Saint James op het bovenste deel van de rugleuning en rode stiksels boven de band doen denken aan wollen klossen (bobbins) en de kenmerkende streep van het beroemde marinière-zeemansjasje. Deze decoratieve band was ook te vinden op de elleboogstukken van Normandische truien.

De zitvlakken van de stoelen en delen van het dashboard zijn afgewerkt met witte stiksels. Het interieur heeft ook een decoratieve blauwe en rode deurriem met een Saint James-drukknop op het bestuurdersportier, evenals een plaquette onder de versnellingspook met het Saint James-logo, dat onlosmakelijk verbonden is met Mont Saint-Michel.

De C3 Saint James is uitgerust met een met leder bekleed stuurwiel (niet in combinatie met de EAT6 automatische transmissie),vier elektrisch bedienbare ramen en extra getint glas (als aanvulling op de uitrusting van de Feel). De C3 Saint James profiteert ook van alle rijhulpsystemen van Feel-uitvoering en maakt parkeren gemakkelijker met de toevoeging van parkeersensoren en een achteruitkijkcamera. De limited edition is leverbaar met keuze uit twaalf rijhulpsystemen en vijf connectiviteitstechnologieën, zoals Citroën Connect Nav op het 7-inch touchscreen.

Citroën levert de C3 Saint James limited edition alleen met de PureTech 110 benzinemotor. Er is keuze uit twee transmissies:

  • handgeschakeld: PureTech 110 S&S BVM6, vanaf € 23.690 rijklaar
  • automaat: PureTech 110 S&S EAT6, vanaf € 25.690 rijklaar

De orderboeken van de C3 Saint James limited edition openen op 3 juni. De levering start in september 2021.

Meer autonieuws op www.autozine.nl