Selecteer een pagina

De Audi Q4 50 e-tron quattro is het nieuwe topmodel binnen de volledig elektrische Q4 e-tron line-up. Het systeemvermogen van 220 kW / 299 pk staat samen met Quattro vierwielaandrijving voor sportiviteit, stabiliteit én veelzijdigheid. Hij is per direct te bestellen vanaf 64.815 euro.

De Audi Q4 50 e-tron quattro heeft niet een, maar twee elektromotoren, één op elke as. Met het oog op maximale efficiency worden onder normale omstandigheden alleen de achterwielen aangedreven. De elektromotor op de vooras komt in actie als er extra grip nodig is of als de bestuurder krachtige acceleraties verlangt. Met inzet van het volledige systeemvermogen (220 kW / 299 pk) accelereert de Audi Q4 50 e-tron Quattro in 6,2 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid is begrensd tot 180 km/u.

Het 82 kWh accupakket maakt in theorie een actieradius van maximaal 481 km mogelijk. Het energieterugwinsysteem van de Q4 50 e-tron Quattro optimaliseert de actieradius tijdens het rijden en met de 125 kW laadmogelijkheid volstaat een laadsessie van 10 minuten onder ideale omstandigheden om de actieradius met 130 kilometer te verlengen. Luxe volgens eigen smaak

De Audi Q4 50 e-tron quattro is er vanaf € 64.815. Hij wordt dan geleverd in de Launch edition Advanced-uitvoering met onder meer Matrix LED-koplampen, sportstoelen, de Audi Virtual cockpit en MMI navigatie plus. De Q4 50 e-tron Quattro Launch edition Advanced Plus is luxer, met onder meer een panoramadak, parkeerhulp plus, een achteruitrijcamera en adaptieve cruise control. De Audi Q4 50 e-tron quattro Launch edition S Competition combineert die luxe met de sportieve accenten van het S line exterieur (onder andere een sportonderstel) en S line interieur.

De Audi Q4 50 e-tron quattro is nu te configureren op Audi.nl en per direct te bestellen bij de Nederlandse Audi-dealers. In juli 2021 arriveert hij in de showroom.

Meer autonieuws op www.autozine.nl