Selecteer een pagina

Na de nieuwe Tiguan lanceert Volkswagen nu ook de vernieuwde Tiguan Allspace, de extra ruime versie die plaats biedt aan maximaal zeven personen. De meest succesvolle SUV van Volkswagen krijgt een scherper design, luxe LED-verlichting, nieuwe assistentiesystemen en biedt meer online diensten.

De vernieuwde Tiguan Allspace is direct te herkennen aan zijn nieuwe, compleet gestylde front, de verhoogde motorkap en de opgefriste achterzijde. De LED-koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting zijn standaard. IQ. LIGHT LED matrix-koplampen zijn optioneel. Hiermee is het mogelijk om met grootlicht te rijden zonder daarbij tegenliggers te verblinden. In combinatie met de matrix-koplampen is in de grille een doorlopende LED-lichtstrip opgenomen. Ook de ‘vegende’ beweging van dynamische richtingaanwijzers is inbegrepen bij IQ.LIGHT.

De vernieuwde Tiguan Allspace is er nu ook optioneel met Travel Assist. Dit maakt rijden comfortabeler én veiliger doordat het systeem het remmen, accelereren en sturen van de bestuurder kan overnemen. Bij snelheden van 0-210 km/u (30-210 km/u voor versies met handgeschakelde versnellingsbak) zorgt Travel Assist ervoor dat de Tiguan Allspace automatisch een veilige afstand tot voorliggers aanhoudt en tussen de wegmarkeringen blijft.

De nieuwste versie van de Tiguan Allspace heeft standaard een digitale cockpit en maakt gebruik van de nieuwste infotainmentsystemen. Door de ingebouwde eSIM is de ruime SUV altijd online en kan de bestuurder gebruikmaken van devele diensten van WeConnect en WeConnect Plus. Alle Allspace-uitvoeringen bieden bovendien toegang tot streamingsdiensten en men kan functies met de stem (natural voice control) bedienen. Via App-Connect is een Apple- of Android-telefoon draadloos te koppelen.

De vernieuwde Tiguan Allspace wordt geleverd met de 1.5 TSI turbo-benzinemotor met 110 kW/150 pk, gekoppeld aan een zeventraps DSG-transmissie. Later volgt mogelijk ook een 2.0 TDI diesel met een vermogen van 110 kW / 150 pk. De Tiguan Allspace-modellen voldoen aan de Euro 6d-ISC-FCM emissienorm.

In 2017 verscheen de Tiguan Allspace in het Volkswagen-gamma. Vooral door zijn ruimte en veelzijdigheid ontpopte hij zich direct tot een succesnummer. Nu al zijn er 1,5 miljoen Allspace-modellen verkocht. Inmiddels is zo’n 55% van alle wereldwijd verkochte Tiguans een Allspace.

De vernieuwde Tiguan Allspace is binnenkort te configureren en te bestellen, en arriveert naar verwachting in oktober 2021 bij de Nederlandse Volkswagen-dealers. Prijzen en meer specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Meer autonieuws op www.autozine.nl