Selecteer een pagina

Alpine presenteert de A110 Légende GT 2021. Het betreft een gelimiteerde uitvoering waarvan 300 exemplaren beschikbaar zijn voor de Europese markt. De speciale editie is gebaseerd op de A110 Légende en herinterpreteert de kenmerken van de GT-coupé met de 292 pk (215 kW) sterke aandrijflijn van de A110S.

Na het succes van de Alpine A110 Légende GT, geïntroduceerd in 2020, is de Légende GT 2021 voorzien van nieuwe, specifieke designkenmerken en een hoogwaardigere uitrusting. De Alpine A110 Légende GT 2021 is beschikbaar met keuze uit twee kleurcombinaties voor het in- en exterieur.

  • Moderniteit en technisch raffinement: de nieuwe matte carrosseriekleur Mercury Silver in combinatie met de zwart lederen Sabelt Comfort-kuipstoelen met grijs stikwerk geven de A110 Légende GT 2021 een uitgesproken sportieve uitstraling die uitnodigt om de weg op te gaan.
  • Elegantie en verfijning: de carrosseriekleur Abyss Blue in combinatie met de exclusieve Amber Brown lederen Sabelt Comfort-stoelen creëren een onmiskenbare GT-sfeer.

Beide kleurcombinaties worden gekenmerkt door de lichtgouden Alpine-signatuur, 18-inch diamond cut Grand Prix-wielen en gouden remklauwen die fraai contrasteren met de carrosseriekleuren. De heldere LED-achterlichten zorgen voorextra onderscheid ten opzichte van de andere uitvoeringen van de Alpine A110.

Binnenin zijn de deurpanelen bekleed met dezelfde ledersoort als de zesvoudig verstelbare Sabelt Comfort-stoelen. Het stuurwiel is voorzien van een bruin of grijs gestikte 12-uursmarkering. Andere onderscheidende zaken zijn de Dinamica-hemelbekleding, exclusieve vloermatten en aluminium pedalen. Al even opvallend zijn glanzende carbon elementen met uniek koperweefsel op het dashboard, de middenconsole en de luchtroosters. Tot slot is elk exemplaar voorzien van een genummerd typeplaatje dat het exclusieve karakter van de gelimiteerde Alpine A110 Légende GT 2021 benadrukt.

Behalve met de unieke kleurcombinaties onderscheidt de Alpine A110 Légende GT 2021 zich ook door zijn motor-chassiscombinatie. Deze editie is weliswaar gebaseerd op de A110 Légende, maar heeft de motor, het sportuitlaatsysteem en het krachtige remsysteem die tot nu toe alleen voor de Alpine A110S beschikbaar waren.

De 1,8-liter turbomotor levert een vermogen van 292 pk (215 kW) en 320 Nm koppel tussen 2.000 en 6.400 tpm. Mede dankzij het lage gewicht van 1.134 kg en de transmissie met dubbele koppeling accelereert de A110 Légende GT 2021 in 4,4 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid bedraagt 250 km/u.

Verder kunnen kopers rekenen op een extra rijke standaarduitrusting, met onder andere parkeersensoren voor en achter, een achteruitrijcamera en een Focal audiosysteem.

De gelimiteerde versie is, net als de andere A110-versies, te reserveren bij Alpine Center Hengelo of Alpine Center Soestdijk of via de Alpine-app. Prijzen beginnen bij: € 81.390,-. Een Alpine-App is kosteloos te downloaden viade appstores van Apple en Google Play. Na het aanmaken van een account heeft de gebruiker toegang tot alle functies van de Alpine-app, inclusief de mogelijkheid om het laatste Alpine-nieuws te ontvangen en een auto te reserveren. Vervolgens dient Alpine Center Hengelo of Alpine Center Soestdijk geselecteerd te worden om een afspraak te maken en de reservering om te zetten in een bestelling.

Meer autonieuws op www.autozine.nl