Selecteer een pagina

Kia Nederland geeft alle prijzen van de gehele line-up van de nieuwe Kia EV6 vrij. De elektrische crossover wordt leverbaar in vier verschillende uitvoeringen, waarvan een aantal is te verkrijgen met een extra grote accu en vierwielaandrijving.

De standaard EV6 met achterwielaandrijving is er vanaf € 44.595,-. Deze versie met 58 kWh accu en 125 kW / 169 pk heeft een theoretisch bereik van circa 400 km. Elke EV6 is standaard voorzien van onder meer de dual curved 12.3 inch displays, een navigatiesysteem met Kia connected diensten, een smart key, snelwegassistentie, autonome noodremassistentie, intelligente snelheidsbordenherkenning en dual zone climate control. Ook standaard zijn voorzieningen zoals parkeersensoren rondom, DAB+ audio, 5 USB-aansluitingen, een achteruitrijcamera, stoelverwarming vóór en stuurwielverwarming. De EV6 valt op met zijn 19 inch lichtmetalen velgen, LED-verlichtingvóór en achter en privacy glass. Het interieur is afgewerkt met hoogwaardige stoffen en vegan leder.

De 168 kW / 229 pk sterke EV6 Plus heeft een extra grote, 77.4 kWh accu voor een theoretische actieradius van meer dan 510 km en krijgt een rijkere standaarduitrusting mee. Hij is ook te bestellen met vierwielaandrijving (AWD) en 239 kW/ 325 pk, dankzij twee elektromotoren. Die uitvoering heeft een theoretisch bereik van ongeveer 490 km. In het interieur onderscheidt hij zich met de vegan lederen bekleding, stoelventilatie vóór, stoelverwarming achter en ambient lighting. De relax voorstoelen zijn elektrisch verstelbaar en de bestuurdersstoel is voorzien van een geheugenfunctie. Andere opvallende standaardfeatures zijn het Meridian Premium Sound System met 14 speakers en Active Sound Design, automatische flush-portiergrepen en de slimme automatische achterklep. Ook op het gebied van laden en bereik gaat deze Plus uitvoering letterlijk een stap verder met een warmtepomp en V2L (Vehicle-2-Load) waarmee hij andere apparaten of auto’s kan laden. De 168 kW / 229 pk sterke EV6 Plus RWD heeft een vanafprijs van € 52.095,-. De vierwielaangedreven versie (AWD) met 239 kW / 325 pk heeft een meerprijs van € 2.500,-.

De derde uitvoering is de EV6 GT-Line. Deze sportieve EV6 valt op met zijn GT-line bumpers, de in carrosseriekleur gespoten wielkastranden, de aluminium pedalen en zwarte hemelbekleding. Bovenop de luxe van de Plus, biedt deze sportieve EV6 onder meer een glazen schuif-kanteldak, intelligente matrix LED-koplampen, dynamische LED-knipperlichten, een 360-graden camera, een dodehoekcamera en een head-up display met augmented reality.

De lijst aan assistentiesystemen van de GT-Line biedt boven de Plus onder meer snelwegassistentie inclusief rijbaanwisseling, een op afstand bedienbare, slimme parkeerassistentie en een autonome noodremassistentie die ook actief is bij kruisend verkeer op kruispunten. De versie met AWD is uitgerust met 20-inch lichtmetalen velgen. De 168 pk / 229 pk sterke Kia EV6 GT-line RWD met een theoretisch bereik van meer dan 510 km is er vanaf € 56.895,- en de 239 kW /325 pk sterke AWD met een actieradius van ongeveer 460 km heeft een meerprijs van € 2.500,-.

Het topmodel van de line-up is de EV6 GT die in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u raast. Hij beschikt standaard over vierwielaandrijving (AWD) en een 77.4 kWh sterke accu. De twee performance elektromotoren producerenbij elkaar 430 kW / 584 pk. Hij valt direct op met zijn GT-bumpers, 21-inch lichtmetalen velgen en de Performance remmen met neongroene remklauwen. Vanbinnen zijn de met suède afgewerkte sportstoelen echte eyecatchers. Ook standaard op dit topmodel zijn het elektronisch instelbare onderstel en het elektronische sperdifferentieel. De EV6 GT (met circa 400 km theoretisch bereik) heeft een vanafprijs van € 63.595,- en is leverbaar in het vierde kwartaal van 2022.

De standaard EV6 is tegen meerprijs leverbaar met een warmtepomp (€ 995,-). Diezelfde warmtepomp is op deEV6 Plus, GT-Line en GT standaard. De meerprijs van de metallic lak is € 795,-. Voor Runway Red metallic geldt geen meerprijs.

De Kia EV6 is sinds 1 april te reserveren. De eerste 1.000 Nederlanders die nog vóór 30 april een reservering plaatsen, profiteren niet alleen van de mogelijkheid om als eerste een exemplaar te kunnen bestellen, maar krijgen ook de mogelijkheid om het eerste jaar tegen een sterk gereduceerde tarief vanaf € 0,29 per kWh te laden bij het snellaadnetwerk van IONITY. Deze voordelen gelden ook voor de EV6 GT die vóór 30 april 2021 wordt gereserveerd en vóór 31 december 2022 definitief wordt besteld. Vroegboekers die een reservering hebben gemaakt, worden binnenkort benaderd door de Kia-dealer om de boeking om te zetten in een bestelling.

Meer autonieuws op www.autozine.nl