Selecteer een pagina

Aanvullend op het huidige aanbod opvallende crossovers introduceert Nissan in de zomer van 2022 de gloednieuwe X-TRAIL in Europa. Het werelddebuut van de SUV vond plaats tijdens Auto Shanghai 2021.Net als zijn neef, de Qashqai, is de X-Trail gebaseerd op het Alliance CMF-C-platform, dat met een eigen architectuur is ontworpen om plaats te bieden aan de e-POWER-aandrijflijn van Nissan.

De nieuwe Nissan X-Trail, de vierde generatie van de gezins-SUV, volgt de formule van de vorige generaties. Net als de huidige X-Trail heeft ook de nieuwe generatie een neerklapbare derde zitrij, maar het model is compact genoeg om gemakkelijk te parkeren.

Nissan voorziet de geheel nieuwe X-Trail van zijn e-POWER-aandrijflijn, een unieke Nissan-innovatie en een belangrijke factor in de Intelligent Mobility-strategie van Nissan. Het unieke aan de e-POWER-aandrijflijn is dat de benzinemotor alleen dient om elektriciteit op te wekken; de wielen worden uitsluitend door de elektromotor aangedreven. Dit betekent dat de motor altijd binnen zijn optimale bereik kan draaien, wat leidt tot een laag brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot in vergelijking met een traditionele verbrandingsmotor. Het is een aandrijflijninnovatie voor klanten die nog niet toe zijn aan een volledig elektrisch aangedreven auto, maar wel willen genieten van de voordelen van een geƫlektrificeerde aandrijflijn.

Meer autonieuws op www.autozine.nl