Selecteer een pagina

MG toont de eerste beelden van de MG Cyberster die later deze maand debuteert op de Shanghai Auto Show 2021. Het conceptmodel van een tweedeurs, tweezits sportwagen doet denken aan de MG-traditie en ontleent een aantal stijlkenmerken aan de klassieke MGB Roadster.

In 2024 is het precies honderd jaar geleden dat het iconische Britse automerk MG (Morris Garages) werd opgericht. Het aanstaande jubileum is een gelegenheid om te dromen van een verbinding tussen het oude en het vernieuwde merk MG. Met de MG Cyberster, ontwikkeld door het team van MG’s Advanced Design Centrein Londen, toont het merk zijn sportieve ambities door de mogelijkheden van een toekomstige sportwagen te verkennen.

De voorzijde van de MG Cyberster is voorzien van klassieke, ronde MG-koplampen, gecombineerd met een slanke grille en interactieve ‘Magic Eye’-koplampen die openen als die worden ingeschakeld. Een ander opvallend detail is de ‘laser belt’ LED-strip langs de zijkant van de auto. De tweetraps schouderlijn versterkt de dynamische houding van de auto en de geprononceerde wielkasten. De achterzijde wordt gekenmerkt door het afgeplatte ‘kamm tail’-ontwerp, waarbij de LED-achterlichten plat in de achterzijde van de auto zijn ge├»ntegreerd en een digitaal beeld projecteren dat aansluit bij het Britse erfgoed van MG.

Carl Gotham, Directeur SAIC Design Advanced London: “De Cyberster is een gewaagd statement dat de toekomst van MG reflecteert en raakt aan ons erfgoed. Maar nog belangrijker is dat we voortbouwen op onze geavanceerde technologie en design. Sportwagens zijn de levensader van het MG-DNA en de Cyberster is een zeer interessant concept voor ons.”

Het conceptmodel heeft een volledig elektrische architectuur die een actieradius van 800 kilometer en een acceleratie van 0-100 km/u in minder dan drie seconden mogelijk maakt. Het model beschikt ook over 5G-interconnectiviteit.

Meer autonieuws op www.autozine.nl