Selecteer een pagina

Volkswagen maakt zich op voor de komst van de Taigo, eind dit jaar. Vooruitlopend op de officiële Europese première van het model heeft Volkswagen de naam van de nieuwe cross-over al vrijgegeven. Met de Taigo verbreedt het merk de SUV line-up in de klasse van de kleine auto’s. De nieuwe SUV-coupé onderscheidt zich met een sportief design, en krijgt een scala aan assistentiesystemen en digitale mogelijkheden.

Met de Taigo biedt Volkswagen een antwoord voor consumenten die op zoek zijn naar een CUV (Cross-over Utility Vehicle): een auto die een hogere zitpositie combineert met een sportief coupédesign. De nieuwe Taigo krijgt zuinige TSI turbo-benzinemotoren, standaard LED-koplampen, een modern bedieningsconcept inclusief een volledig digitaal instrumentarium en een compleet pakket aan rijassistentiesystemen.

De Volkswagen Taigo heeft de Braziliaanse Nivus als basis, en gaat voor de Europese markt geproduceerd worden in Pamplona (Spanje). Deze zomer beleeft de nieuwe SUV zijn debuut, vanaf eind 2021 staat hij bij de Volkswagen-dealers.

Meer autonieuws op www.autozine.nl