Selecteer een pagina

Toyota presenteert de Yaris Cross Adventure. De Yaris Cross is net als de Yaris hatchback ontwikkeld op het GA-B-platform, onderdeel van de modulaire Toyota New Global Architecture (TNGA), maar heeft een hogere zitpositie en een grotere bodemvrijheid. Naar verwachting komt de nieuwe Toyota Yaris Cross in september 2021 op de markt. De prijzen maakt Toyota in het tweede kwartaal van dit jaar bekend.

De robuuste eigenschappen van het nieuwe model zijn zichtbaar aan de kunststof beschermingsdelen van de voor- en achterbumper, de in zilver gespoten dakrails en opvallende donkergrijze 18-inch lichtmetalen wielen.

In het interieur komt het karakter van de Yaris Cross Adventure tot uiting in pianozwarte details en zwarte hemelbekleding. De stoelen met goede zijdelingse steun zijn afgewerkt met een lederachtige bekleding in Adventure-design. Het zwarte soft-touch dashboard en de portierpanelen hebben unieke decoratie in de specifiek voor de Yaris Cross ontwikkelde kleur Brass Gold. Het stuurwiel en de schakelpook zijn met leder bekleed.

De rijker uitgeruste uitvoeringen van de Yaris Cross zijn voorzien van LED-verlichting inclusief sequentiële richtingaanwijzers achter. Ook robuuste panelen voor dorpel en wielkasten behoren tot de uitrusting. De panelen aan de zijkant zijn voorzien van een Yaris Cross-embleem, afhankelijk van de carrosseriekleur in zilver of Brass Gold.

De Launch Edition is het topmodel van de Yaris Cross, met exclusieve lederen bekleding en exclusieve 18-inch lichtmetalen wielen. Tot de uitrusting behoren standaard een elektrisch bedienbare achterklep met kicksensor, een Head-up Display en two-tone kleurencombinatie in Brass Gold met zwart dak. De Launch Edition is gelimiteerd leverbaar.

De Yaris Cross biedt draadloze connectiviteit dankzij Toyota Smart Connect. Het systeem ondersteunt meerdere apparaten. De navigatie wordt weergegeven op het 9-inch HD-multimediascherm. Het systeem haalt live kaartupdates uit de cloud, biedt real-time verkeersinformatie en maakt het online zoeken naar points-of-interest mogelijk. Via de MyT smartphone-app kunnen eigenaren al voor het instappen hun reisplannen of klimaatinstellingen naar de auto sturen en de auto op afstand ver- of ontgrendelen.

Toyota Yaris Cross

Voor extra praktisch gebruiksgemak en veelzijdigheid biedt de Toyota Yaris Cross een elektrisch bedienbare achterklep, te activeren met een vegende voetbeweging onder de bumper. Ook heeft de bagageruimte een in hoogte verstelbare bodemvloer die ook in twee delen gesplitst kan worden. De gebruiker kan zo kiezen voor opbergruimte onder de vloer of een zo groot mogelijke bagageruimte. De riante bagageruimte is nog verder uit te breiden dankzij de neerklapbare rugleuning van de achterbank in 40:20:40-verhouding. Dit maakt het vervoeren van ski’s of mountainbikes mogelijk. De bagage is vast te zetten met speciale bevestigingsriemen.

De hybride aandrijflijn van de Yaris Cross is gebaseerd op de 85 kW/116 pk sterke 1,5-liter Atkinson-benzinemotor van de vierde generatie, die debuteerde in de Yaris hatchback.

Meer autonieuws op www.autozine.nl