Selecteer een pagina

De nieuwe Volkswagen Golf R is met een vermogen van 235 kW/320 pk de krachtigste Golf tot nu toe. Hij combineert sportwagenprestaties en ultiem rijplezier met al het nieuwe van de Golf 8. De supersporter binnen de Golf-range is nu te bestellen vanaf 65.490 euro.

De Golf R is bedoeld als de ultieme Golf. Zijn 2.0 TSI is goed voor een vermogen van 235 kW / 320 pk en een koppel van 420 Nm. De aandrijfkracht wordt via een automatische zeventraps DSG-transmissie variabel verdeeld over de vier aangedreven wielen van het 4MOTION-systeem. Samen met R-Performance Torque Vectoring leidt dit tot een weggedrag waarin onderstuur nagenoeg zou ontbreken.

Voor meer rijplezier is er het optionele R-Performance-pakket. Hierin zijn de rijprofielen ‘Drift’ en ‘Special’ inbegrepen. Die laatste staat ook bekend als het Nürburgringprofiel. Deze modus is met een speciale onderstel-set-up volledig gericht op het realiseren van snelle rondetijden op de 20,8 kilometer lange Nordschleife van de Nürburgring. Daarnaast verhoogt het R-Performance-pakket de topsnelheid van de Golf R naar 270 km/u (standaard: 250 km/u). De acceleratie van 0-100 km/u vergt 4,7 seconden.

De vijfdeurs Golf R is ongeacht de gekozen kleur (Pure White, Lapiz Blue metallic of Deep Black pareleffect) een echte blikvanger dankzij onder meer LED ‘Plus’-koplampen, de voorbumper met splitter, grote luchtinlaten, 18 inch lichtmetalen velgen ‘Jerez’, donker getinte ramen achter en vier in de diffuser geïntegreerde uitlaatpijpen. Ook het interieur is sportief. Standaard zijn Top-Sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, een multifunctioneel, met leer bekleed sportstuur met grote schakelpaddles en een blauwe ‘6 uur’-markering. Met de R-knop op het stuur is het gewenste rijprofiel te selecteren. De standaard Digital Cockpit Pro heeft een ‘Sport Skin’-weergavemodus, waarbij een ronde toerenteller met R-logo centraal staat. Een ander R-feature is de R-View 3D-weergave en een horizontale toerenteller in de bovenste rand. Als de handmatige schakelmodus is geselecteerd, geven ‘shift-lights’ het ideale schakelmoment aan.

Standaard zijn Keyless Access, volautomatische Climatronic 3-zone airconditioning, navigatie Discover Pro, inclusief streaming & internet, mobiele online diensten ‘App Connect'(draadloos) en We Connect Plus (abonnement voor drie jaar). Ook de veiligheidssystemen Travel Assist en Lane Assist zijn inbegrepen. Met opties als het R-Performance pakket, het R-Performance titanium uitlaatsysteem (Akrapoviĉ ), Dynamic Chassis Control en het Head-up Display, is de uitrusting van de Golf R naar eigen wens te finetunen.

De nieuwe Golf R, die net als andere Volkswagens standaard wordt geleverd met vier jaar garantie, is er vanaf € 65.490. De levering start begin juli 2021.

Meer autonieuws op www.autozine.nl