Selecteer een pagina

Bentley presenteert de nieuwe Continental GT Speed. Dankzij een W12-motor, een aangepast onderstel en specifieke uiterlijke kenmerken is de ‘Speed’ de meest dynamische Bentley tot nu toe.

De Continental GT Speed heeft een nieuw vierwielbesturingssysteem dat het dynamische karakter van de Grand Tourer extra versterkt. Bij lage snelheden draaien de achterwielen tegengesteld aan de stuuruitslag. Zo is de auto makkelijker te manoeuvreren. Bij hoge snelheden sturen de achterwielen mee met de stuuruitslag om de stabiliteit te verbeteren.

Active All Wheel Drive met variabele aandrijfkrachtverdeling is standaard. In de SPORT rijmodus wordt een relatief groot deel van de aandrijfkrachten naar de achterwielen gestuurd. Samen met het elektronisch aangestuurde sperdifferentieel achter (eLSD) leidt dit volgens de ontwerpers tot maximale dynamiek. In de BENTLEY en COMFORT rijmodi staan comfort en stabiliteit centraal.

Voor de rijbeleving beschikt de Continental GT Speed over driekamerluchtvering en Dynamic Ride, dat met elektromotoren het overhellen van de carrosserie in (snelle) bochten tegen gaat. Overigens kan de bestuurder het moment van ingrijpen van het stabiliteitssysteem verder verschuiven door te kiezen voor de Dynamic-modus of door het ESC uit te schakelen. In het laatste geval belooft de ‘Speed’ een rijbeleving die voorheen was voorbehouden aan de raceauto’s van Bentley. Dankzij het nieuwe, gewichtsbesparende carbon-keramische remsysteem is de stopkracht van de Continental GT Speed net zo als het acceleratievermogen.

De nieuwe Continental GT Speed beschikt over een verder ontwikkelde 6,0-liter W12 TSI. Deze twin-turbo krachtbron levert nu een vermogen van 485 kW / 659 pk, 24 pk meer dan zijn voorganger. Hetmaximale koppel bedraagt 900 Nm. Deze cijfers vertalen zich in een acceleratie van 0-100 km/u in 3,6 seconden en een topsnelheid van 335 km/u. De achttraps automatische transmissie met dubbele koppeling draagt met snelle schakelacties (in SPORT-modus twee keer zo snel als in de Continental W12) ook bij aan het karakter. Voor enige efficiency is de W12 uitgevoerd met cilinderuitschakeling en de Bentley Start-Stop technologie.

Met onder meer de Dark Tint grille en geprononceerde dorpels maakt de Continental GT Speed zijn sportieve inborst zichtbaar. Ook de 22 inch lichtmetalen velgen (standaard in zilver, donkeretinten optioneel) zijn specifieke ‘Speed’-elementen. En dan zijn er nog details als de ‘Jewel’-uitvoeringen van de olie- en benzinevuldop, verlichte instaplijsten en diverse Speed-aanduidingen.

Ook het interieur van de Continental GT Speed is duidelijk als ‘Speed’ herkenbaar. Uiteraard staan handwerk en materialen ook hier centraal, maar dan wel met een sportieve tint. Zo zijn de stoelen en het stuur bekleed met een combinatie van leder en alcantara. Het leder kenmerkt zich door het ‘diamant’-stikselpatroon en in de hoofdsteunen is het Speed-embleem geborduurd. Met een keuze uit kleuren en materialen is het interieur van de Continental GT Speed te personaliseren.

Meer autonieuws op www.autozine.nl