Selecteer een pagina

Na de onthulling van de gloednieuwe DS 4 introduceert DS Automobiles een speciaal introductiemodel: de DS 4 LA PREMIÈRE. De DS 4 staat vanaf het vierde kwartaal van 2021 in de DS Store. De DS 4 LA PREMIÈRE is in Nederland leverbaar als E-TENSE 225 plug-in hybride. De elektrische actieradius van deze E-TENSE-uitvoering bedraagt meer dan 50 km in de emissievrije modus (volgens WLTP). Prijzen maakt DS in Nederland op een later moment bekend.

DS Automobiles levert de exclusieve uitvoering van de nieuwe DS 4 in de kleur GLOSS GREY of CRYSTAL PEARL, met een contrasterend zwart dak. Het front kenmerkt zich door een zwarte grille met steeds groter wordende, verchroomde diamantvormen. De grille sluit aan op de in hoogglans zwart afgewerkte DS WINGS: een unieke combinatie. Daarnaast is de motorkap afgewerkt met een exclusieve ‘1’-badge, specifiek voor de LA PREMIÈRE.

De zwarte kenmerken keren ook terug op de achterzijde, bijvoorbeeld tussen de achterlichten en bij de raamomlijsting aan de zijkant. De 19-inch SEVILLA-lichtmetalen, diamond cut, wielen zijn in hoogglans zwart afgewerkt, zodat de DS 4 LA PREMIÈRE meer opvalt. Dankzij alle kenmerken worden de proporties van de DS 4 benadrukt.

De uitgestrekte oppervlakken zijn afgewerkt met Criollo Brown-nappaleder. De stoelen op vallen extra op dankzij de nappalederen horlogebandstructuur, een typisch kenmerk voor DS. De voorstoelen beschikken over een verwarmings-, verkoelings- én massagefunctie. Het DS-logo op de rugleuning maakt het plaatje compleet, terwijl het leder tot in de kleinste details is verwerkt op de middenconsole en op de portieren met verborgen, handgestikte naden.

Het stuurwiel is met de hand afgewerkt met volnerfleder. Verder komt de vaardigheid van de vakmensen tot uiting in de afwerking met bruin essenhout aan de randen van het dashboard en op de achterdeuren.

De DS 4 LA PREMIÈRE is uitgerust met het DS EXTENDED HEAD-UP DISPLAY dat informatie op de voorruit projecteert in een 21-inch beelddiagonaal. De uitvoering beschikt verder over het DS IRIS SYSTEM en de nieuwste generatie interface, gekoppeld aan DS SMART TOUCH gebarenbediening. Ook noemenswaardig zijn de DS MATRIX LED VISION-projectiekoplampen, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, DS DRIVE ASSIST voor autonoom rijden tot en met level 2, rear traffic alert, dodehoeksignalering (met een bereik tot 75 meter), een 360-graden camerasysteem met vier camera’s en een elektrisch te openen achterklep met handsfree bediening.

Verdere personalisatie is mogelijk met een panoramadak, 20-inch SYDNEY-lichtmetalen wielen, een FOCAL Electra-geluidsinstallatie met 14 speakers en 690 Watt vermogen en het DS NIGHT VISION-systeem.

Meer autonieuws op www.autozine.nl