Selecteer een pagina

De Polestar 2 is sinds kort ook via OTA (Over-the-Air) te updaten. Polestar-rijders profiteren sinds december 2020 in alle markten van software-updates op afstand, waardoor werkplaatsbezoeken niet langer nodig zijn om gebruik te maken van de nieuwste functies en softwareversies.

“Met OTA brengen we software-updates rechtstreeks naar Polestar 2-klanten, net zoals dat met smartphones gebeurt”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “Onze ontwikkelaars verbeteren voortdurend de functionaliteit van de software en ontwikkelen nieuwe functies. Via OTA brengen we regelmatig nieuwe software uit, waarmee alle klanten profiteren van de nieuwste versie en nieuwe functies.”

Met OTA-updates kan Polestar een breed scala aan items aanpakken, van het introduceren van nieuwe functies, het doorvoeren van bugfixes en stabiliteitsverbeteringen tot optimalisatie van de laadsnelheid, het bereik en basissoftware. In combinatie met het Android Automotive infotainmentsysteem dat doorlopend wordt voorzien van updates, beschikt de Polestar 2 over een digitaal platform dat continu kan worden verbeterd.

De meest recente update bevat een nieuwe veiligheidsfunctie. Connected Safety verbetert de rijveiligheid door de bestuurder te waarschuwen voor mogelijke gevaren op de weg met behulp van gegevens die zijn verzameld via andere Polestars en Volvo’s. De op cloud gebaseerde service registreert bijvoorbeeld andere auto’s die tijdens het rijden met hun traction control reageren op gladde omstandigheden, of auto’s die betrokken zijn geweest bij een ongeval en een potentieel gevaar vormen langs de route.

“Met onze nieuwste OTA-update bieden we verbeteringen op verschillende vlakken, waaronder Bluetooth-connectiviteit, klimaattimers, de digitale gebruikershandleiding en de 360-gradencamera. Het omvat ook een upgrade naar het nieuwste Android Automotive-besturingssysteem, bereikverbeteringen, stapsgewijze snelheidsverbeteringen voor DC-opladen, en een veiligheidsgerelateerde aandrijving bugfix,” vervolgt Ingenlath.

Meer autonieuws op www.autozine.nl