Selecteer een pagina

Als onderdeel van de strategie van Groupe Renault, Renaulution genaamd, heeft Dacia zijn vijfjarenplan gepresenteerd. Tegelijkertijd heeft Dacia een nieuwe conceptcar onthuld: de Bigster. Het is een SUV, 4,6 meter lang en voorzien van niets meer en niets minder dan het essentiĆ«le. Met deze SUV maakt Dacia het C-segment toegankelijk voor een prijs die vergelijkbaar is met die van auto’s in een lager segment.

De proporties van de Dacia Bigster Concept zijn eigentijds maar tijdloos. Ze stralen robuustheid uit en de lijnen van de conceptauto zijn eenvoudig en helder – geen pretenties, je ziet wat het is. De kenmerkende Y-vormige verlichting is extra groot, wat de stoere uitstraling van de SUV benadrukt. Zijn donkergroene kleur accentueert het avontuurlijke karakter van de auto. De riante afmetingen beloven een zeer ruim interieur.

Geen toeters en bellen, geen verchroomde lijstjes en nep-aluminium: de Dacia Bigster Concept is een echte, pure auto volgens zuivere principes, zoals de toepassing van uitsluitend gerecycled plastic als grondstof voor alle beschermende panelen op de carrosserie.

Als toekomstig boegbeeld van het Dacia-gamma zou de Bigster Concept kunnen worden geleverd met hybride aandrijflijnen en aandrijflijnen voor alternatieve energie. Dat betekent dat Dacia altijd perfect inspeelt op en klaar is voor de veranderende regelgeving en de verwachtingen van de klant.

Meer autonieuws op www.autozine.nl