Selecteer een pagina

Sinds zijn introductie behoort de Audi e-tron al tot de snelst ladende elektrische auto’s op de markt. Dat wil zeggen: bij snelladers die gelijkstroom afleveren. Bij publieke laadpunten met wisselstroom liet de laadsnelheid juist te wensen over. Dat dit beter kon, onderstreept Audi nu met de beschikbaarheid van de 22 kW on-board lader voor de Audi e-tron 55 en e-tron Sportback 55.

Per direct zijn de e-tron 55 en e-tron Sportback 55 leverbaar met een tweede, optionele on-board lader die de laadcapaciteit verdubbelt van 11 kW tot maximaal 22 kW bij laadpunten die daarvoor geschikt zijn. Daarmee is de e-tron nu twee keer zo snel weer op weg na een laadbeurt. De standaard mode 3 laadkabel die met de auto wordt meegeleverd, en waarmee alle e-tron-modellen bij publieke laadpunten kunnen laden, is reeds voorbereid om met deze nieuwe laadcapaciteit van 22 kW te kunnen laden.

De Audi e-tron en e-tron Sportback 55 zijn per direct te bestellen met de nieuwe 22 kW on-board lader. De meerprijs voor deze optie bedraagt € 2.009,-. Medio dit jaar wordt de nieuwe on-board lader als optie ook beschikbaar voor de e-tron 50- en e-tron S-modellen.

Meer autonieuws op www.autozine.nl