Selecteer een pagina

Nissan introduceert de Juke Enigma. Deze nieuwe uitvoering heeft een speciale aankleding. Als eerste Nissan-model in Europa is de Juke Enigma uitgerust met de virtuele assistent Amazon Alexa. De Juke Enigma staat vanaf eind januari 2021 bij de eerste Nissan-dealers in de showroom. De prijzen beginnen bij 31.290 euro.

De uitrusting van de Nissan Juke wordt uitgebreid met de virtuele assistent Amazon Alexa. Amazon Alexa wordt leverbaar op de nieuwste generatie Juke die is uitgerust met het infotainmentsysteem NissanConnect.

Met de Nissan Skill-functionaliteit van de Alexa-app kunnen eigenaren bepaalde functies van de Juke met hun smartphone of een Alexa-apparaat bedienen via een reeks van 13 op maat gemaakte uitspraken. Door het aan Alexa te vragen, kunnen bestuurders op afstand de portieren van hun Juke openen en sluiten, de nog aanwezige hoeveelheid brandstof controleren, een bepaalde locatie naar het NissanConnect navigatiesysteem met TomTom Traffic van hun auto sturen en de verlichting activeren. Ook is het mogelijk op afstand de locatie van hun Juke te achterhalen. Bij de introductie op de Nederlandse markt is Amazon Alexa beschikbaar in vijf talen, te weten Engels, Spaans, Duits, Italiaans en Frans.

De Nissan Juke Enigma onderscheidt zich met een donkere, futuristische styling. De crossover staat op diepzwarte 19-inch lichtmetalen velgen type ‘Akari’ (licht in het Japans). Exclusieve en kunstige grafische patronen sieren de buitenspiegels en de coupĆ©achtige daklijn. Op de C-stijl van de carrosserie bevindt zich een speciaal Enigma-embleem. Nissan stelt voor de Juke Enigma twee two-tone lakcombinaties beschikbaar: Gun Grey en Pearl White met een zwart dak. Ook volledig zwart behoort tot de mogelijkheden.

Meer autonieuws op www.autozine.nl