Selecteer een pagina

Het volgende model in het sportieve N-gamma van Hyundai is de KONA N. Dit is meteen ook de eerste snelle SUV met het N-label. De KONA N is voorzien van een 8-traps N DCT-transmissie, dus met een dubbele natte koppeling. In de combinatie met de 2.0-liter turbomotor belooft dat een sportieve rijbeleving. Net zoals de andere N-modellen is ook de Hyundai KONA N uitgerust met talrijke zeer sportieve voorzieningen, zoals Launch Control, en maakt hij tijdens het rijden een sportief geluid.

“We passen heel graag ons succesvolle recept, dat we al gebruikten voor de Hyundai i30 N en onlangs ook voor de i20 N, nu ook toe op een van de populairste SUV’s van dit moment, onze Hyundai KONA”, zegt Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product van Hyundai Motor Europe.

“De Hyundai KONA N is de eerste SUV met het supersportieve N-label”, zegt Till Wartenberg, Vice President en Head of N Brand Management en de Motorsport Sub-division van Hyundai Motor Company. “Onze “hot SUV” is niet alleen heel veelzijdig en functioneel, hij biedt net als de andere N-modellen ook veel rijplezier. De “N-thusiasts”, zoals wij hen noemen, zullen genieten van de KONA N, waar ze ook naartoe rijden; op de weg én op het circuit”.

Hyundai’s sportieve N-label, dat zijn entree op de high-performance-markt maakte met de Hyundai i30 N, wil het gamma in 2021 verder uitbreiden. Met specifieke modellen, zoals de Hyundai i20 N en de KONA N, biedt het in zeer uiteenlopende segmenten modellen aan die even zo uiteenlopende berijders veel rijplezier beloven.

Meer autonieuws op www.autozine.nl