Selecteer een pagina

Mazda heeft de CX-30 een opfrisbeurt gegeven. De bestverkochte Mazda in Nederland staat vanaf januari als modeljaar 2021 in de showrooms voor prijzen die beginnen bij 30.990, euro Alle versies zijn voorzien van het mild hybrid systeem van Mazda, hebben een verlaagde CO2 emissie ten opzichte van de vorige versie en het vermogen en koppel van de e-Skyactiv X motor zijn verhoogd.

Belangrijk bij modeljaar 2021 is het feit dat alle uitvoeringen een lagere CO2 emissie kennen. Daarnaast wordt de e-Skyactiv X motor iets krachtiger met een verhoging van 6 pk en 15 Nm naar 186 pk en 240 Nm. Zowel de e-Skyactiv G als de e-Skyactiv X waren al voorzien van mild hybrid en krijgen bij de introductie van het vernieuwde model de namen e-Skyactiv G en e-Skyactiv X.

Belangrijkste aanpassingen per uitrustingsniveau:

  • Standaarduitrusting: Het donkerblauwe dashboard, de donkerblauwe kunstlederen afwerking op de middenarmsteun en de deurbekleding zijn vanaf nu uitgevoerd in zwart.
  • Comfort: Ook de deze uitvoering wordt voorzien van de zwarte afwerking in het interieur, tenzij de klant kiest voor het optionele lederen interieur, dan worden de genoemde delen uitgevoerd in donkerbruin. De elektrische achterklep komt te vervallen bij de Comfort en is vanaf nu alleen op de Luxury beschikbaar. De optiepakketten, zowel Bose als het lederen interieur, blijven leverbaar.
  • Luxury: Deze uitvoering blijft ongewijzigd en dat betekent standaard de donkerbruine afwerking in het interieur en de elektrische achterklep. De combinatie van het (optionele) schuifdak met het i-Activsense pakket komt te vervallen, beide opties zijn nu los van elkaar te bestellen op deze uitvoering.

De CX-30 modeljaar 2021 is te koop vanaf € 30.990,-. Door de verlaging van de CO2 emissies blijft de meerprijs van de Comfort e-Skyactiv X ten opzichte van de Comfort e-Skyactiv G, inclusief 18 inch lichtmetalen velgen, ongewijzigd en wel € 1.250,-. De e-Skyactiv X motor is beschikbaar vanaf € 34.240,- voor de Comfort met handgeschakelde zesversnellingsbak en 2WD. De CX-30 is ook beschikbaar als 4WD, uitsluitend als Luxury in combinatie met een schuifdak en i-Activsense pakket. In alle gevallen kan er gekozen worden tussen de handgeschakeld zesversnellingsbak of een zestraps automaat. De dieselmotor is thans niet meer leverbaar en zal bij modeljaar 2021 ook niet terugkeren.

De CX-30 2021 staat vanaf januari in de showroom.

Meer autonieuws op www.autozine.nl