Selecteer een pagina

De DS 9 E-TENSE is vanaf nu te bestellen en in het voorjaar van 2021 te ervaren bij de Nederlandse DS-dealers, voor een prijs vanaf 57.890 euro. Hij is leverbaar in de uitvoeringen Performance Line+ en Rivoli+. Deze gloednieuwe limousine met plug-in hybride technologie zit vol met unieke designdetails. Een bijzonder kenmerk is het in de achterruit van de DS 9 verwerkte positielicht dat verwijst naar de klassieke DS 19 die op 6 oktober 1955 in Parijs debuteerde, dit jaar precies 65 jaar geleden.

De DS 9 E-TENSE heeft een lengte van 4,93 meter en een wielbasis van 2,89 meter. Daardoor biedt de DS 9 E-TENSE de achterpassagiers veel ruimte. Het interieur is een ode aan comfort en stijl. Het onderscheidt zich verder door unieke details, zoals het geguillocheerde “Clous de Paris”-motief, de met kristal ingelegde knoppen, het B.R.M R180-klokje en de alcantara bekleding. De achterbank heeft lounge-achtige proporties en uitstraling. Ook achterin zijn stoelventilatie en verwarming mogelijk. De passagiersstoel voorin is desgewenst vanaf de achterbank naar voren te schuiven voor meer beenruimte.

De geluidsexperts van DS hebben voor de DS 9 E-TENSE een nieuw concept voor akoestisch comfort bedacht. De gedeeltelijk gelaste en gelijmde carrosserieconstructie zorgt in combinatie met de gelaagde ruiten rondom, met een geluiddempende folie voor een effectieve demping van trillingen en geluid, voor een stil interieur.

De standaard uitrusting van de DS 9 E-TENSE 225 PERFORMANCE LINE+ omvat:

 • DS LED Vision
 • DS Active Scan Suspension
 • DS Connect Nav DAB+
 • Alcantara stoelbekleding en interieurafwerking
 • Elektrische stoelbediening met stoelverwarming
 • Voorstoelen voorzien van AGR-label
 • Parkeersensoren vóór, achter en achteruitrijcamera
 • Proximity keyless entry met verzonken deurgrepen
 • Gelaagde ruiten
 • 19 inch lichtmetalen wielen MONACO

De DS 9 E-TENSE 225 RIVOLI+ voegt daar aan toe:

 • Black basalt leder interieur
 • Geventileerde voorstoelen met multipoint massagefunctie
 • 360 graden camera
 • DS Connected Pilot (semi-autonoom rijden level 2)
 • DS Driver Attention Monitoring (infrarood camera’s die de allertheid van de bestuurder monitoren)

De intelligente DS Active Scan Suspension omvat een boven aan de voorruit geplaatste camera en diverse sensoren die het wegdek vóór de auto scannen op oneffenheden. Die informatie gaat naar een elektronische eenheid die de vering van elk wiel afzonderlijk aanstuurt, zodat de schokdemping continu verstevigd en versoepeld wordt voor optimaal rijcomfort.

DS 9

DS biedt de sedan direct vanaf het begin aan met de E-TENSE plug-in hybride aandrijflijn met een 1,6-liter PureTech-turbobenzinemotor met 132 kW (180 pk) vermogen én een elektromotor met 81 kW (110 pk); het systeemvermogen bedraagt 165 kW (225 pk). De aan de automatische 8-traps transmissie gekoppelde elektromotor kan de DS tot een snelheid van 135 km/h brengen.

Er zijn drie rijmodi. In de Zero Emission-modus, de volledig elektrische standaardinstelling, zijn de meeste dagelijkse ritten emissievrij af te leggen. De 11,9 kWh accu is goed voor een actieradius van 50 kilometer. In de Hybride-modus varieert de aandrijving afhankelijk van de omstandigheden van 100% via de elektromotor tot 100% via de verbrandingsmotor en alles daartussen. De Sport-modus biedt een snellere gasrespons, een aangepast schakelprogramma en een sportievere afstemming van de besturing en de elektronisch gestuurde vering. De E-Save-modus houdt elektriciteit in reserve om de laatste kilometers van een rit volledig elektrisch te kunnen afleggen; bedoeld voor binnensteden waar beperkende maatregelen gelden voor auto’s met een verbrandingsmotor.

Prijzen

 • DS 9 E-TENSE 225 PERFORMANCE LINE+ rijklaar leverbaar vanaf € 57.890,-
 • DS 9 E-TENSE 225 RIVOLI+ rijklaar leverbaar vanaf € 60.790,-

Meer autonieuws op www.autozine.nl