Selecteer een pagina

Skoda heeft in de fabriek in Mladá Boleslav het startschot gegeven voor de serieproductie van de ENYAQ iV. De 100% elektrische SUV is het eerste productiemodel van Skoda dat is gebaseerd op het elektrische MEB-platform van de Volkswagen Groep. In de nabije toekomst gaat Skoda dagelijks zo’n 350 exemplaren van de nieuwe SUV produceren, op dezelfde lijn waarop ook de OCTAVIA en KAROQ worden gebouwd. Daarmee is dit de enige productielijn van de Volkswagen Groep waarop zowel auto’s op het MQB-platform als op MEB-basis worden geassembleerd.

Skoda heeft € 32 miljoen in zijn hoofdfabriek in Mladá Boleslav geïnvesteerd om de productie van MEB- en MQB-modellen op dezelfde productielijn mogelijk te maken. Op termijn gaat het merk hier dagelijks zo’n 350 exemplaren van de ENYAQ iV bouwen, naast de OCTAVIA en KAROQ.

De Skoda ENYAQ iV wordt leverbaar met drie accu- en vijf prestatievarianten. In de twee krachtigste versies werkt een tweede elektromotor op de vooras samen met de achterste elektromotor. Afhankelijk van het accupakket bedraagt de elektrische actieradius in theorie 536 kilometer (WLTP). De ENYAQ iV is naar eigen wens samen te stellen in vijf stappen, te beginnen met de keuze voor het accupakket. Aansluitend kiest de klant de interieurstijl, de velgen, de gewenste optiepakketten en eventueel nog individuele opties.

De ENYAQ iV 60 is in ons land inmiddels te bestellen vanaf € 39.990 inclusief een 132 kW sterke elektromotor en een 58 kWh accupakket, goed voor een theoretische actieradius van 390 kilometer. Als ENYAQ iV 80 is de elektrische SUV er vanaf € 46.990, voorzien van een 150 kW elektromotor, een accupakket van 77 kWh en een theoretisch bereik van 510 kilometer. Begin 2021 wordt het ENYAQ iV-gamma uitgebreid met de beschikbaarheid van de ENYAQ iV 50, voorzien van een 109 kW elektromotor en een range van 340 kilometer. Ook is dan de vierwielaangedreven ENYAQ iV 80 met de 195 kW sterke unit te bestellen. In de tweede helft van 2021 volgt vervolgens het topmodel in het programma: de ENYAQ iV vRS, inclusief een 225 kW sterke elektromotor.

De levering van de ENYAQ iV-modellen start in het voorjaar van 2021. Vanaf dat moment kan er ook een proefrit worden gemaakt bij de dealer. Elke ENYAQ iV wordt standaard geleverd met twee jaar fabrieksgarantie, tot 6 jaar onderhoud en 8 jaar garantie op de accu (max. 160.000 km).

Meer autonieuws op www.autozine.nl