Selecteer een pagina

Kia heeft een prijskaart gehangen aan de Sorento Plug-in Hybrid. De emissievriendelijke stekker-SUV is nu te bestellen in vier uitvoeringen. Hij arriveert in het eerste kwartaal van 2021 in Nederland en is te configureren vanaf 49.595 euro.

De Sorento Plug-in Hybrid is de tweede geëlektrificeerde uitvoering in het Sorento-gamma. Zijn ’turbo hybrid’ aandrijflijn bestaat uit een 1.6 T-GDi benzinemotor, die goed is voor 132 kW / 180pk en 265 Nm aan koppel. De krachtbron is gekoppeld aan een 13,8 kWh lithium-ion polymeer batterijpakket en een elektromotor die 66,9kW / 91pk aan vermogen en een koppel van 304 Nm levert. Het systeemvermogen komt daarmee op 195kW / 265pk en 350 Nm. Het elektrische bereik bedraagt 51 km.

De Sorento Plug-in Hybrid is standaard voorzien van AWD en het Terrain Mode met speciale rijmodi voor een verbeterde tractie en meer controle op modder, sneeuw en zand. Bovendien heeft de auto een trekgewicht van 1500 kg. De Sorento Plug-in Hybrid biedt net als de Hybrid plek voor vijf of zeven inzittenden mét bagage, aangezien zijn platform is geoptimaliseerd voor geëlektrificeerde aandrijflijnen.

Net als de Hybrid is ook de Plug-in Hybrid leverbaar in vier uitvoeringen. De ComfortLine biedt veiligheidssystemen waaronder autonome rijbaanvolgassistentie inclusief file assistentie (LFA) en Adaptieve Cruise Control met stop en Go (SCC). Andere standaardvoorzieningen zijn het 12,3 inch digitale instrumentencluster met voor deze plug-in versie unieke 19 inch lichtmetalen velgen, de LED-verlichting rondom, DAB+ radio, Bluetooth en voorbereiding voor Apple Carplay en Android Auto.

De DynamicLine biedt daarboven onder meer een 10,25 inch full map navigatiesysteem met UVO Connect en Kia Live Services. Ook standaard: USB-laders in de zijkanten van de voorstoelen, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, de Smart Key met start-/stopknop, snelwegassistentie (HDA) en navigatieondersteuning voor de Adaptive Cruise Control. Andere kenmerken zijn de dual projectie LED-koplampen en de verwarming van het stuurwiel en de voorstoelen. Vanaf de DynamicLine is ook de derde zitrij standaard, waarmee de Sorento plaats biedt aan 7 inzittenden.

De DynamicPlusLine gaat een stap verder, met bijvoorbeeld lederen bekleding, een elektrisch verstelbare passagiersstoel, ambient lighting, een panorama schuif-/kanteldak, LED-binnenverlichting en stoelverwarming op de tweede zitrij. Deze uitvoering is ook voorzien van een Bose audi-soundsysteem met 12 speakers en een draadloos oplaadstation voor smartphones. Ook inbegrepen: uitstapbeveiliging achter (SEA), dodehoekassistentie (BCA) en een elektrisch bedienbare achterklep.

Het topmodel van het Sorento-gamma is de ExecutiveLine met een zelf nivellerende achtervering, een head-up display en meervoudig elektrisch verstelbare voorstoelen. Het interieur is afgewerkt met aluminium pedalen, nappaleder en de hemelbekleding is uitgevoerd in zwart. De meest luxe Sorento biedt daarnaast een 3600-camera, intelligente parkeerassistentie achter (PCA) en de innovatieve Blind-Spot View Monitor van Kia die werkt met live video.

De nieuwe Kia Sorento Plug-in Hybrid staat vanaf halverwege het eerste kwartaal van 2021 in de Nederlandse showrooms. De prijzen variëren van € 49.595,- voor de ComfortLine tot € 58.595,- voor de ExecutiveLine. De DynamicLine is er vanaf € 52.595,- en de DynamicPlusLine is te bestellen vanaf € 55.595,-. Net als elke andere Kia wordt ook de nieuwe Sorento Plug-in Hybrid geleverd met 7 jaar of 150.000 kilometer garantie. De Kia-dealer kan Sorento-rijders volledig ontzorgen met laadservices op maat voor thuis of op de zaak.

Meer autonieuws op www.autozine.nl