Selecteer een pagina

De CUPRA Leon en CUPRA Leon Sportstourer staan in de startblokken om hun debuut in Nederland te maken. De nieuwe modellen van het jonge Spaanse performance-merk worden leverbaar in vier uitvoeringen: Business, Adrenaline, Performance en Copper Edition. De CUPRA Leon 1.4 e-Hybrid (180 kW / 245 pk) met zestraps automatische DSG-transmissie is nu te bestellen vanaf 40.990 euro en arriveert nog dit jaar in Nederland.

Met sportieve accenten zoals de grote grille, full LED-koplampen, 19 inch lichtmetalen velgen en aan de achterzijde de grote spoiler, diffuser en koperkleurige uitlaatsierstukken, zijn de nieuwe CUPRA Leon en CUPRA Leon Sportstourer echte blikvangers. In Nederland worden de modellen altijd geleverd als plug-in hybride met een 1.4 TSI turbo-benzinemotor, elektromotor, automatische 6-traps DSG-transmissie en 12,8 kWh lithium-ion accupakket. Het systeemvermogen van 180 kW / 245 pk staat garant voor zeer sportieve prestaties. De CUPRA Leon accelereert bijvoorbeeld in 6,7 seconden van 0-100 km/u (Sportstourer 7,0 sec.). Beide modellen klokken een topsnelheid van 225 km/u. Dankzij het 12,8 kWh-accupakket kunnen de CUPRA Leon-modellen in theorie 50 kilometer (WLTP) volledig elektrisch aangedreven rijden.

Rijplezier staat centraal bij CUPRA. Daarom beschikken de CUPRA Leon en Leon Sportstourer standaard over een multilink achteras, progressive steering en adaptive chassis control (DCC). Met de CUPRA-knop kan de bestuurder kiezen uit de rijmodi Comfort, Sport, CUPRA en Individual. Tailormade sportiviteit: vier complete uitvoeringen

CUPRA levert de nieuwe Leon-modellen met keuze uit vier uitvoeringen. De CUPRA Leon Business staat aan de basis. Deze heeft standaard een Virtual Cockpit, navigatiesysteem met 10 inch kleurentouchscreen, Apple CarPlay, kuipstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen vóór, multifunctioneel met leder bekleed stuur, Keyless Entry/Go en een alarmsysteem. Ook de rijstrookbehoudassistent, grootlichtassistent en dodehoeksensor met uitparkeerassistent zijn inbegrepen.

In Adrenaline-uitvoering voegen de CUPRA Leon en Leon Sportstourer hier onder meer 19 inch ‘Performance Black’ lichtmetalen velgen, parkeersensoren vóór, Park Assist (automatische inparkeerhulp), verwarming van stuur en voorstoelen en een draadloze telefoonlader inclusief antenneversterker aan toe.

De CUPRA Leon Performance-modellen staan voor de volgende stap in luxe. Ze hebben alle genoemde zaken plus een panoramisch glazen dak, een supersport-stuur met CUPRA-knop en daarnaast meer veiligheidssystemen (file-assistent, Travel Assist, Lane Assist Plus en Emergency assist).

De Copper Editions zijn de topmodellen binnen het gamma. Dat wordt aan de buitenzijde zichtbaar door de 19 inch ‘Performance Copper’ lichtmetalen velgen en in het interieur door de lederen bekleding in Petrol Blue (met koperkleurige stiksels). Ook het dashboard is met deze combinatie afgewerkt. Bovendien is de bestuurdersstoel elektrisch verstelbaar. Individuele zitposities zijn vast te leggen dankzij een geheugenfunctie. Uiteraard combineren de Copper Editions dit met alle luxe-voorzieningen van de overige modellen.

CUPRA start nog dit jaar met de levering van de nieuwe Leon-modellen, die nu te bestellen zijn bij de vier Nederlandse CUPRA-dealers in Amsterdam (A-Point), Rotterdam (Autobedrijf RijnWoud), Groningen (Century) en Den Bosch (Autobedrijf Van den Udenhout). De CUPRA Leon Business 1.4 e-Hybrid (180 kW / 245 pk) is leverbaar vanaf € 40.990, de prijzen van de Sportstourer beginnen bij € 42.490. Alle modellen worden standaard geleverd met vier jaar garantie.

Meer autonieuws op www.autozine.nl