Selecteer een pagina

Tijdens de Car Design Award-verkiezing heeft de Ferrari Roma een onderscheiding gewonnen in de categorie ‘Productieauto’s’. De verkiezing werd oorspronkelijk van 1984 tot en met 1997 georganiseerd, en kreeg in zijn huidige vorm in 2016 een vervolg. De virtuele prijsuitreiking van de 2020-awards vond vandaag plaats via het YouTube-kanaal van de Car Design Award-organisatie. De prijs is een erkenning voor de prachtige productdesigns waarvoor de ontwerpteams uit de internationale auto-industrie dit jaar tekenden.

De Car Design Award werd in 1984 geïnitieerd door het magazine Auto&Design, en is bedoeld voor projecten die hebben bijgedragen aan de evolutie van het ontwerp van de auto. De winnaars van dit jaar werden geselecteerd door een specialistische jury van twaalf journalisten, afkomstig van toonaangevende internationale autotitels, waaronder Auto&Design zelf.

Als motivatie voor het toekennen van de ‘Productieauto’ designprijs aan de Ferrari Roma, verklaarde de jury dat “het designteam van Ferrari, onder leiding van Flavio Manzoni, met de Roma fantastisch werk heeft verricht. Deze auto geeft een nieuwe invulling aan de klassieke lijnen van een Gran Turismo volgens de standaarden van de 21e eeuw, dankzij een sensueel, suggestief en geavanceerd lijnenspel”.

De Ferrari Roma is de nieuwe 2+ coupé uit Maranello: een model met een tijdloos design. De kenmerkende Italiaanse styling is een moderne interpretatie van de lifestyle in het Rome van de jaren ’50 en ’60, waaraan de auto ook zijn naam dankt. In stilistisch opzicht wordt de Ferrari Roma gekenmerkt door strakke, symbiotische vormen. Zijn proporties en de pure en uitgebalanceerde volumes liggen duidelijk in lijn met Ferrari’s grand touring traditie van auto’s met een midden-voor geplaatste krachtbron. Een voorbeeld daarvan is de 250 GT Berlinetta lusso, waaraan de Roma ook zijn inspiratie dankt.

Meer autonieuws op www.autozine.nl