Selecteer een pagina

De BMW X5 en X6 zijn tijdelijk leverbaar als M Competition First Edition. De First Edition maakt de BMW X5 M Competition en BMW X6 M Competition met op elkaar afgestemde designelementen tot bijzondere modellen. Deze exclusiviteit zorgt voor een atmosfeer om te genieten van de rijbeleving die de hoogtoerige V8 motor met twee turbocompressoren en een vermogen van 460 kW (625 pk), het M specifieke onderstel en de M xDrive vierwielaandrijving bieden. De auto’s worden geproduceerd in de BMW fabriek in het Amerikaanse Spartanburg, in een gelimiteerde oplage van ieder 250 exemplaren. De BMW X5 M Competition First Edition en BMW X6 M Competition First Edition zijn nu te bestellen.

De speciale carrosseriekleur BMW Individual Manufaktur Frozen Dark Silver, exclusief leverbaar voor deze First Editions, benadrukt het exterieurdesign van de X5 M Competition en X6 M Competition. Deze matte kleur brengt de gespierde proporties, de heldere vormen en de kenmerkende M details van de carrosserie naar de voorgrond. De First Edition kan ook worden besteld in de speciale carrosseriekleur BMW Individual Manufaktur Frozen Marina Bay Blue. Deze kleur is een van de speciale carrosseriekleuren die nu af fabriek leverbaar zijn voor de X5 M Competition, X6 M Competition, X5, X6 en X7.

De carrosseriekleuren sluiten aan op de lichtmetalen M wielen in Sterspaak styling, die exclusief voor de First Edition uitgevoerd zijn in hoogglans Jet Black. De wielen (vóór 21 inch, achter 22 inch) zijn uitgerust met bredere achterbanden. Het exterieurdesign is verder voorzien van elementen van met koolstof versterkt kunststof (CFRP). Net als de M Carbon spiegelkappen voor de First Edition heeft ook de M Carbon achterspoiler van de X6 M Competition een circuituitstraling. Een M Carbon motorafdekking behoort eveneens tot de uitrusting van de First Edition.

BMW Individual Merino vollederuitrusting in exclusief bicolor Silverstone / Midnight Blue zorgt ervoor dat ook het interieur op de BMW Individual carrosseriekleuren aansluit. Inzetten van zwart Alcantara in de stoelwangen en contraststiksel in Sakhir Orange benadrukken de sportieve contouren van de M multifunctionele stoelen. Ook de portierpanelen en het instrumentenpaneel zijn onderscheidend afgewerkt met opvallend contraststiksel. Het met leder beklede instrumentenpaneel sluit op zijn beurt aan op de BMW Individual hemelbekleding in Alcantara in Midnight Blue.

Het carbon komt ook terug in het interieur van de First Edition. Zo zijn de Carbon interieurlijsten leverbaar met een speciaal, modelspecifiek design. Het zilverkleurige opschrift ‘First Edition 1/250’, aangebracht voordat de lijst werd afgewerkt met een heldere coating, benadrukt het exclusieve karakter van de First Edition modellen. Wanneer deze interieurlijsten worden besteld, dan heeft de modelaanduiding op de afdekking van de bekerhouders hetzelfde design.

De BMW X5 M Competition First Edition en X6 M Competition First Edition worden geproduceerd in een oplage van ieder 250 exemplaren en zijn per direct te bestellen.

Meer autonieuws op www.autozine.nl