Selecteer een pagina

Dankzij extra productbeschikbaarheid voor de Nederlandse markt is de volledig elektrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE dit jaar nog volop leverbaar tegen het gunstige bijtellingstarief van 8%. Van 17 tot en met 24 oktober 2020 organiseren de elf DS Stores in het land de E-TENSE Experience. In deze week is er volop de mogelijkheid om elektrisch rijden en in alle grandeur te ervaren in welke mate de DS 3 CROSSBACK E-TENSE zich onderscheidt. DS Automobiles doet iedere proefrijder bovendien een wijnproeverij cadeau.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE valt op door de styling van zowel interieur als exterieur. DS 3 CROSSBACK BUSINESS is de uitvoering voor de zakelijke rijder en onder meer voorzien van:

 • Connected 3D-navigatiesysteem
 • Parkeersensoren en achteruitrijcamera
 • Dodehoekdetectie
 • Active Lane Keeping Assist
 • 7-inch touchscreen met Apple CarPlay en DAB+ digitale radio
 • Programmeerbare voorverwarming via de MyDS app
 • 3-fasen 11 kW onboard-lader en een 50 kWh accu
 • Stoelverwarming
 • Proximity keyless entry & start
 • DS Inspiration Performance line
 • 17″ lichtmetalen wielen
 • Full LED achterlichten

Deze uitvoering is dit jaar nog volop leverbaar vanaf € 44.840,- (fiscale waarde, exclusief kosten rijklaarmaken: € 43.840), goed voor een bijtelling van 8%.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE is uitgerust met een 100 kW (136 pk) en 260 Nm sterke elektromotor. Dankzij een 50 kWh lithium-ion-accupakket heeft de compacte vijfdeurs SUV met hoge instap een theoretische actieradius van 320 kilometer volgens de WLTP-testnorm. Het volledig opladen van het accupakket kost 5 uur via een 11 kW 3-fasen DS POWER-UP-wallbox. Met een 100 kW snellader is de batterij na 30 minuten voor 80% opgeladen.

Het batterijpakket wordt in conditie gehouden dankzij actieve koeling van de tractiebatterij met een warmtepomp en vloeistofkoeling. Dit zorgt voor een optimale batterijtemperatuur tijdens het snelladen via een 100 kW lader. Hierdoor kan meerdere malen achter elkaar worden gebruikgemaakt van snelladen. Ook komt dit ten goede aan de levensduur van de accu en de actieradius van de auto.

Meer autonieuws op www.autozine.nl