Selecteer een pagina

De BMW X2 is tijdelijk leverbaar als M Mesh Edition. De op de X2 Model M Sport X gebaseerde Mesh Edition is voorzien van speciale designdetails en een exclusieve uitrusting. Marktintroductie vindt plaats vanaf november 2020. De M Mesh Edition is verkrijgbaar voor een meerprijs van 4.995 euro en is alleen mogelijk in combinatie met de Executive of High Executive uitvoering.

De Mesh Edition heeft een uniek uiterlijk dankzij de BMW M nierengrille in hoogglanzend zwart, met een opvallend driedimensionaal Mesh effect dat is geïnspireerd op de autosport, plus de nieuwe kleur Frozen Black-Brown, specifiek voor deze uitvoering. Deze mokka-achtige tint komt voor op de bumperinzetten, de panelen op de portieren, de dorpelverbreders en de wielkuiplijsten.

Opvallende decoraties op en langs de randen van de motorkap en op de portieren zijn standaard. De in oranje uitgevoerde stickers vullen de nieuwe metallic carrosseriekleur Brooklyn Grey (exclusief voor de M Mesh Edition) aan, net als de carrosseriekleur Sapphire Black metallic. Als de keuze valt op de carrosseriekleur Alpine White, Phytonic Blue of Sunset Orange metallic, dan zijn de stickers uitgevoerd in zwart. De stickers kunnen desgewenst ook achterwege gelaten worden. Nieuwe aerodynamische 19 en 20 inch M wielen met accenten hebben dezelfde kleur als de stickers.

De BMW X2 M Mesh Edition heeft het nieuwe frontdesign van de BMW X2, inclusief de LED koplampen met geïntegreerde mistlampen. Adaptieve LED koplampen met matrixfunctie (vier segmenten) voor grootlicht en BMW Individual verlichting Shadow Line zijn optioneel. Een nieuw item in de standaarduitvoering is de projectie van het X2 logo vanuit de buitenspiegel aan bestuurderszijde. BMW Individual Hoogglans Shadow Line met uitgebreide omvang, inclusief de omlijsting van de M nierengrille en de ring rond het BMW logo op de bagageklep is uitgevoerd in in hoogglans zwart, plus de sierstukken van de uitlaateindpijpen in zwart chroom.

Standaard is de tweekleurige interieuruitrusting, M Sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteun en bekleding in leder Dakota in de opvallende kleur Mokka met Alcantara in Anthrazit en oranje contraststiksel op de zitplaatsen, het dashboard en de middenconsole. Vloermatten met biezen en stikwerk in oranje en instaplijsten met opschrift “Edition”. Interieurlijsten in Aluminium Hexagon Anthrazit, BMW Individual hemelbekleding in sportief Anthrazit, roestvrijstalen M pedalen en voetsteun voor bestuurder, met leder bekleed M Sportstuurwiel en een autosleutel met exclusieve M herkenningsfunctie zijn standaard. Auto’s met handgeschakelde versnellingsbak zijn voorzien van een versnellingspook met M logo.

Er is keuze uit drie dieselmotoren met vermogens van 110 kW tot 170 kW (150 tot 231 pk), twee benzinemotoren met 100 kW (136 pk) en 131 kW (178 pk) en plug-in hybride aandrijving in de BMW X2 xDrive25e (gemiddeld brandstofverbruik: 1,7 l/100 km; gemiddeld stroomverbruik: 14,9 kWh/100 km; CO2 emissie: 38g/km). Afhankelijk van de gekozen aandrijving kunnen klanten kiezen uit voor- en vierwielaandrijving, een handgeschakelde versnellingsbak en een automatische Steptronic transmissie.

Optioneel zijn BMW Navigatie met 8,8 inch Touch Control Display evenals BMW Navigatie Plus met 10,25 inch Touch Control Display en full colour BMW Head-Up Display.

Meer autonieuws op www.autozine.nl