Selecteer een pagina

BMW introduceert de tweede generatie van de 4-Serie Cabrio. De marktintroductie van de nieuwe 4-Serie Cabrio is in maart 2021. Prijzen maakt BMW later dit jaar bekend. De BMW M440i xDrive Cabrio, aangedreven door een 275 kW (374 pk) sterke 6-cilinder-in-lijn benzinemotor (gecombineerd brandstofverbruik 6,9 – 7,4 l/100 km; gecombineerde CO2 uitstoot: 159 – 169 g/km), is de topuitvoering. Het aanbod bestaat verder uit twee 4-cilinder benzinemotoren, een 4-cilinder dieselmotor en twee 6-cilinder-in-lijn dieselmotoren.

Het carrosseriedesign kenmerkt zich door langgerekte proporties en een laag op de weg liggend silhouet. De uitgesproken voorzijde verenigt traditionele en moderne styling. De grote, verticaal geplaatste BMW nierengrille knipoogt naar sportieve modellen uit het verleden van BMW en voorziet de aandrijflijn van de benodigde koellucht. De compacte LED koplampen zijn standaard, BMW Laserlight is optioneel.

De nieuwe ontworpen kap verenigt volgens BMW de sterkte van een opvouwbare hardtop met het puristische uiterlijk van een softtop. Met zijn opvallend vlakke vorm buigt de kap over de 4-zits cabriolet. Het cabriodak is 40 procent lichter dan dat van het voorgaande model en voorzien van een aanzienlijk betere geluids- en temperatuurisolatie dan de meer conventionele stoffen daken. De sofftop is standaard uitgevoerd in zwart. Anthrazit Silber effect is optioneel.

De rijeigenschappen zijn het resultaat van een extreem stijve carrosseriestructuur met specifiek voor de Cabrio aangebrachte versterkingen plus een aluminium dwarspaneel aan de voorzijde. Daarnaast tellen een laag zwaartepunt en een gunwstige gewichtsverdeling van 50:50. Optimaal aerodynamisch en een grotere spoorbreedte dan bij het uitgaande model (+28 mm vóór en + 18 mm achter).

De nieuwe BMW M440i xDrive Cabrio is net als de dieselmodellen uitgerust met mild hybrid technologie voor een snellere gasrespons en verbeterde efficiency. Een krachtige 48V starter-generator assisteert de verbrandingsmotor met een extra 8 kW (11 pk). Alle modelvarianten voldoen aan de Euro 6d emissienorm. Een 8-traps Steptronic transmissie is standaard bij alle modelvarianten. Optioneel is een 8-traps Steptronic Sport transmissie met een nieuwe Sprint functie voor een directe en dynamische acceleratie. De topmodellen met benzine- en dieselmotoren hebben standaard xDrive vierwielaandrijving.

Zelfinstellende schokdempers zijn standaard. Nog stijver M Sport wielophanging inclusief Variable Sport Steering is beschikbaar als optie. Andere opties zijn: Adaptieve M wielophanging met elektronisch instelbare schokdempers, M Sport remmen met keuze uit blauwe of rode remklauwen, M Sport differentieel met elektronisch geregelde volledig variabele lockfunctie op de achteras. Naast de standaarduitvoering is er een optionele keuze voor het model M Sport. Ook leverbaar is een M Carbon exterieurpakket en M Performance Parts zijn eveneens beschikbaar.

Op de bestuurder gerichte indeling van het dashboard, elektrisch verstelbare sportstoelen met uittrekbare gordelgeleiders kenmerkt de nieuwe 4-Serie Cabriolet. Twee individueel gevormde zitplaatsen zijn achterin te vinden. Harmonieus gevormde oppervlakken op het dashboard, deurpanelen en achterin creëren een omsloten gevoel. Een doorlopende schouderlijn rond het inzittendencompartiment is afgewerkt met een sierlijst.

BMW

Het variabele compartiment voor de softtop maakt het mogelijk de bagageruimte te vergroten van 300 liter (80 liter meer dan bij het uitgaande model) bij geopend dak naar 385 liter (15 liter meer dan bij het uitgaande model) bij gesloten dak. Opbergpakket, neerklapbare rugleuningen achterin en doorlaadmogelijkheid zijn standaard.

Het optionele windscherm is achter de rugleuning op te bergen. De eveneens optionele Air Collar (halsverwarming) is geïntegreerd in de hoofdsteunen voorin. 3-zone automatische klimaatcontrole is standaard. Ambiance verlichting met Welcome Light Carpet, Harman Kardon surround soundsystem en extra met de smartphone of de BMW Display Key te activeren preconditioning zijn andere opties.

Front Collision Warning met automatische remfunctie, Lane Departure Warning inclusief een ‘lane return’ functie met stuurassistentie en het Speed Limit Info systeem zijn standaard. Het optionele Driving Assistant Professional omvat Side Collision Warning met het nieuwe Active Navigation. Dit systeem maakt gebruik van navigatiegegevens om op voorhand te zien wanneer een wisseling van rijstrook nodig is. Park Distance Control met sensoren voor en achter is standaard.ieuwste generatie van BMW Head-Up Display en BMW Drive Recorder is beschikbaar als optionele uitrusting.

BMW Operating System 7 maakt het mogelijk om het Control Display (10,25 inch) en de optionele 12,3 inch BMW Live Cockpit Professional volledig te personaliseren. Nieuw, cloud gebaseerd navigatiesysteem BMW Maps is standaard. Smartphone-integratie is standaard met Apple CarPlay, WiFi, weergave van informatie in Control Display, instrumentencluster en het optionele Head-Up Display. Remote Software Update is beschikbaar om verbeterde functies in de auto en nieuwe digitale diensten over-the-air in de auto te installeren.

Meer autonieuws op www.autozine.nl