Selecteer een pagina

De Hyundai i30 N krijgt een opvolger. Drie jaar na de lancering van dit allereerste high-performance model van Hyundai’s sportieve N-label komt er een vernieuwde i30 N. Aan de vooravond van zijn onthulling geeft Hyundai alvast een eerste glimp van de sportauto.

Uiteraard draait het ook bij de vernieuwde Hyundai i30 N allemaal om maximaal rijplezier bij dagelijks gebruik én op het circuit. De hot hatch krijgt een sportiever design met nieuwe, agressief ogende voor- en achterbumpers, twee grote uitlaatpijpen, een brede grille met N-badge, hertekende achterlichten en LED-koplampen met V-vormige dagrijverlichting.

Bovendien staat de vernieuwde i30 N op gloednieuwe 19-inch gesmede lichtmetalen velgen. Deze zijn lichter dan die van zijn voorganger, wat bijdraagt aan het lagere gewicht van de sportauto. Voor betere motorprestaties krijgt hij een achtversnellingsbak met dubbele koppeling (N DCT) met speciale N Performance-schakelfuncties. De vernieuwde i30 N is de eerste Hyundai in Europa die hiermee wordt uitgerust.

De vernieuwde Hyundai i30 N is ontwikkeld in het test- en ontwikkelingscentrum in Namyang (Zuid-Korea) en wordt klaargestoomd op de Nürburgring waar het Europese testcentrum van Hyundai gevestigd is. De hot hatch is verder geperfectioneerd met de kennis en ervaring die Hyundai heeft opgedaan in onder meer het FIA World Rally Championship, de TCR International Series, de Pirelli World Challenge en de loodzware 24-uursrace van de Nürburgring.

Meer autonieuws op www.autozine.nl