Selecteer een pagina

BMW maakt de prijzen van de nieuwe 4-Serie Coupé bekend. In het design van de 4-Serie Coupé voor modeljaar 2020 komt de styling van sportieve tweedeursmodellen alsook de nieuwe ontwerptaal van BMW tot uiting. Het aantal lijnen is beperkt en BMW past strakke lijnen gecombineerd met grotere vlakken toe zodat het carrosseriedesign vanuit elke hoek dynamiek uitstraalt.

Ten opzichte van zijn voorganger is de nieuwe BMW 4-Serie Coupé gegroeid. De lengte nam toe met 128 mm naar 4.768 mm, de breedte met 27 mm naar 1.852 mm en de wielbasis met 41 mm naar 2.851 mm. De voertuighoogte nam toe naar 1.381 mm (+6 mm) en dat is 57 mm lager dan de hoogte van de nieuwe BMW 3 Serie Sedan. De spoorbreedte van de BMW 4 Serie Coupé is ten opzichte van de vorige generatie ook sterk toegenomen: vóór met 28 mm en achter met 18 mm – dat is 23 mm breder dan die van de huidige 3-Serie sedan.

De nieuwe BMW M440i xDrive Coupé is net als de dieselmodellen uitgerust met mild hybrid technologie voor een snellere gasrespons en verbeterde efficiency. Dankzij een 48V starter-generator en een tweede accu kan er meer remenergie worden teruggewonnen en opgeslagen. Deze energie wordt niet alleen gebruikt voor elektrische systemen, maar ook voor ondersteuning van de verbrandingsmotor en het bereiken van een hoger piekvermogen.

De 48V starter-generator heeft een vermogen van 8 kW (11 pk) en zorgt voor extra dynamiek, bijvoorbeeld bij inhaalacties of acceleraties. De krachtige starter-generator verhoogt ook de efficiëntie door de motor te helpen bij het rijden met constante snelheden en verbetert het comfort wanneer de Auto Start Stop- en coastingfuncties actief zijn.

De nieuwe 4-Serie Coupé verschijnt in de volgende modelvarianten op de markt:

 • BMW 420i Coupé – 135 kW (184 pk) (gecombineerd brandstofverbruik 5,3 – 5,8 l/100 km; gecombineerde CO2 uitstoot: 122 – 132 g/km)
 • BMW 430i Coupé – 190 kW (258 pk) (gecombineerd brandstofverbruik 5,7 – 6,1 l/100 km; gecombineerde CO2 uitstoot: 131 – 141 g/km)
 • BMW M440i xDrive Coupé – 275 kW (374 pk) (gecombineerd brandstofverbruik 6,8 – 7,1 l/100 km; gecombineerde CO2 uitstoot: 155 – 163 g/km),
 • BMW 420d Coupé – 140 kW (190 pk) (gecombineerd brandstofverbruik 3,9 – 4,2 l/100 km; gecombineerde CO2 uitstoot: 103 – 112 g/km)
 • BMW 420d xDrive Coupé – 140 kW (190 pk) (gecombineerd brandstofverbruik 4,3 – 4,6 l/100 km; gecombineerde CO2 uitstoot: 112 – 121 g/km)
 • BMW 430d xDrive Coupé (gecombineerd brandstofverbruik 6,2 l/100 km; gecombineerde CO2 uitstoot: 146 g/km) – maart 2021
 • BMW M440d xDrive Coupé (gecombineerd brandstofverbruik 6,7 l/100 km; gecombineerde CO2 uitstoot: 158 g/km) – maart 2021

De 6-cilinder-in-lijn dieselmotor in de BMW 430d xDrive Coupé is uitgerust met een tweetraps turbosysteem. De BMW M440d xDrive Coupé combineert twee turbo’s van verschillend formaat om over het complete toerenbereik maximale kracht te leveren. Alle motoren voldoen aan de Euro 6d emissienormen.

Voor het eerst zijn alle uitvoeringen van de 4-Serie Coupé standaard uitgerust met een 8-traps Steptronic automaat. De 8-traps Steptronic Sport automaat is standaard op alle BMW M modellen en optioneel verkrijgbaar op alle andere varianten. Deze automaat claimt meer dynamiek tijdens schakelen en is ook te bedienen met schakelpaddels aan het stuurwiel.Daarnaast heeft deze transmissie een nieuwe Sprint functie die de motor- en schakelkarakteristiek in het mid-range toerengebied aanpast voor maximale dynamiek bij acceleraties en inhaalmanoeuvres.

De standaard en M Sport wielophanging beschikken beide over specifiek afgestemde dempers. Optioneel levert BMW Adaptieve M wielophanging met elektronisch instelbare dempers. Variabele sportbesturing is inbegrepen bij de M wielophangingen. De nieuwe 4-Serie Coupé heeft standaard 17 inch lichtmetalen wielen. Het optionele M Sportsysteem is leverbaar met blauwe of rode remklauwen.

De standaarduitrusting voor de nieuwe M440i xDrive Coupé en nieuwe M440d xDrive Coupé omvat 18 inch M lichtmetalen wielen en een M Sport differentieel met elektronisch geregelde volledig variabel sperdifferentieel. Het M Sport differentieel is optioneel leverbaar voor de 430i Coupé en 430d xDrive Coupé in combinatie met M Sport of Adaptieve M wielophanging.

Er zijn diverse extra’s leverbaar om de BMW geheel naar eigen smaak aan te kleden of om het rijcomfort naar een hoger niveau te tillen. Als alternatief voor de standaard sportieve stoffen bekleding levert BMW stoelafwerking in Stof/Sensatec, Vernasca leder en later ook BMW Individual Merino leder of BMW Individual volleder. Elektrisch verstelbare en verwarmbare sportstoelen zijn optioneel leverbaar, net als stoelventilatie. Het dashboard is naar keuze afgewerkt met zeer hoogwaardig Sensatec of BMW Individual leder.

Driezone automatische klimaatcontrole en een Storage pakket zijn standaard in de nieuwe 4-Serie Coupé. Een extra verwarmingssysteem en sfeerverlichting met Welcome Light Carpet zijn optioneel verkrijgbaar. Het eveneens optionele schuif-/kanteldak heeft een 24 millimeter langer glasoppervlak dan bij het uitgaande model.

BMW

De rugleuning van de achterbank is standaard in 40:20:40-verhouding neerklapbaar. De afzonderlijke rugdelen kunnen met een druk op de knop in de kofferruimte worden ontgrendeld en neergeklapt. De bagageruimte heeft een inhoud van 440 liter. Een elektrisch in- en uitklapbare trekhaak is optioneel.

Ten opzichte van de vorige generatie van de 4-Serie Coupé tilt BMW het aanbod rijhulpsystemen bij deze nieuwe generatie naar een hoger niveau. Front Collision Warning met automatische remfunctie, Lane Departure Warning met een ‘lane return’-functie met stuurassistentie en het Speed Limit Info systeem zijn standaard. Het optionele Driving Assistant Professional voegt een aantal systemen toe, zoals Steering and Lane Control Assistant met Active Navigation. Dit systeem maakt gebruik van navigatiegegevens om op voorhand te zien wanneer een wisseling van rijstrook nodig is. De optionele Parking Assistant heeft nu ook een assistent die de controle van het stuur overneemt als de auto achteruit rijdt, terwijl Parking Assistant Plus nu te combineren is met de BMW Drive Recorder. Dit systeem neemt video’s tot 40 seconden van de omgeving rondom het voertuig op.

De nieuwe generatie BMW Head-Up Display toont relevante rij-informatie op een 70 procent groter projectieveld. Dankzij de nieuwe 3D-visualisatie van de omgeving (getoond in het instrumentenpaneel) heeft de bestuurder een beter overzicht van de huidige verkeerssituatie, de status van de rijhulpsystemen en de mogelijke assistentie die deze systemen kunnen bieden. Dit systeem wordt geleverd in combinatie met BMW Live Cockpit Professional.

Het standaard aanwezige BMW Live Cockpit Plus omvat het iDrive bedieningssysteem met 8,8 inch Control Display en een Touch Controller, een black panel instrumentencluster gecentreerd rondom een 5,1-inch kleurendisplay, een multimedia- en navigatiesysteem, twee USB-poorten voor dataoverdracht en WiFi-ondersteuning. Een ingebouwde SIM-kaart met 4G LTE-connectiviteit en het Connected Pack Professional zijn ook standaard. De gebruiker kan hierdoor diverse digitale diensten gebruiken: BMW TeleServices en Intelligent Emergency Call, Real Time Traffic Information met gevarenwaarschuwing, Remote Services en Concierge Services.

De nieuwe 4-Serie Coupé is standaard uitgerust met BMW Operating System 7.0 voor intuïtieve bediening en toegang tot digitale diensten. De manier waarop content wordt weergegeven is volledig te personaliseren. Daarnaast heeft de bestuurder keuze uit diverse bedieningsmogelijkheden: via het touchscreen van het Control Display, via de iDrive Controller, via de multifunctionele toetsen op het stuurwiel, via spraakbediening of optioneel via Gesture Control gebarenbediening. De BMW Intelligent Personal Assistant met extra functionaliteiten is standaard aanwezig in de nieuwe 4-Serie Coupé.

Het optionele BMW Live Cockpit Professional biedt een 12,3 inch groot digitaal instrumentencluster achter het stuurwiel alsook een 10,25 inch Control Display op het dashboard. Het volledig digitale instrumentendisplay biedt voldoende ruimte om naast navigatiegegevens ook informatie te tonen over rijhulpsystemen of 3D visualisatie van de omgeving.

Een andere nieuwe digitale dienst is BMW Maps. Dit nieuwe navigatiesysteem met cloud data claimt snelle en precieze berekeningen van routes en aankomsttijden. Daarnaast wordt real-time traffic data met zeer korte intervallen vernieuwd en kan de bestuurder alle mogelijke woorden invoeren om een bestemming te selecteren.

BMW Live Cockpit Plus en BMW Live Cockpit Professional bieden als aanvulling op Apple CarPlay ook ondersteuning van Android Auto voor optimale smartphone-integratie in de auto. Remote Software Upgrade is een andere nieuwe voorziening waarmee verbeterde voertuigfuncties en aanvullende digitale diensten over-the-air (dus zonder bezoek aan een BMW dealer) in de auto zijn te installeren.

De nieuwe 4-Serie Coupé staat vanaf 24 oktober 2020 bij de dealer met onderstaande vanafprijzen:

 • BMW 420iA € 52.602
 • BMW 430iA Coupé € 57.100
 • BMW M440iA xDrive € 79.592
 • BMW 420dA € 54.203
 • BMW 420dA xDrive € 58.367

Meer autonieuws op www.autozine.nl