Selecteer een pagina

Renault maakt de prijzen bekend van de nieuwe CLIO E-TECH Hybrid 140 en CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid 160. Het gaat hier om de ‘full hybrid’-versie van de CLIO en de plug-in hybrideversie van de CAPTUR die beiden per direct te bestellen en na de zomer bij de Renault dealer te bezichtigen zijn. De prijzen van de CLIO E-TECH Hybrid 140 starten bij 22.990 euro en die van de CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid 160 bij 33.290 euro.

De E-TECH aandrijflijnen van Renault profiteren van de expertise met 100% elektrische voertuigen en technologie die oorspronkelijk ontwikkeld is voor de Formule 1. Zowel bij de CLIO als de CAPTUR bestaat het systeem uit een 1,6-liter benzinemotor, twee elektromotoren en een transmissie zonder koppeling.

De CLIO E-TECH Hybrid 140, de eerste ‘full hybrid’ van Renault, levert een vermogen van 103 kW (140 pk) en heeft een 1,2 kWh-batterij (230V). Mede hierdoor is de gemiddelde CO2-uitstoot (NEDC BT) vastgesteld op 83 g/km.

De CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid 160, de eerste plug-in hybride van Renault, heeft een systeemvermogen van 117 kW (160 pk) en een batterijcapaciteit van 9,8 kWh (400V), waarmee in stadsverkeer een 100% elektrische actieradius tot 65 km mogelijk is. Afhankelijk van de uitvoering wordt een CO2-uitstoot (NEDC BT) vanaf 34 g/km gerealiseerd. De elektrische topsnelheid bedraagt 135 km/u.

Beide E-TECH versies zijn onder meer te herkennen aan de E-TECH logo’s op de B-stijl en de kofferklep. Afhankelijk van de uitvoering wordt het interieur gekenmerkt door de ‘Smart Cockpit’ met diverse E-TECH verwijzingen, een digitaal instrumentencluster en het nieuwe Renault EASY LINK multimediasysteem met een 7 inch (horizontaal) of 9,3 inch (verticaal) beeldscherm. Op de digitale schermen zijn tevens afbeeldingen en animaties te zien die specifiek voor de hybrideversies ontwikkeld zijn.

Meer autonieuws op www.autozine.nl