Selecteer een pagina

De productie van de Jeep Compass is van Mexico naar Italië verplaatst. Tegelijkertijd is het model meer toegespitst op de Europese markt door hem te voorzien van nieuwe 1.3 liter turbobenzinemotoren. De Compass is ook voor het eerst leverbaar met een DDCT-automatische transmissie op de voorwielaangedreven variant. De Jeep Compass met nieuwe 1.3 turbobenzinemotor staat nu vanaf 31.900 euro bij de Nederlandse Jeep dealer. Private lease kan vanaf 449 euro.

De Jeep Compass voor modeljaar 2020 is voorzien van een nieuwe 1.3 turbobenzinemotor met 130 of 150 pk. Beide zijn goed voor 270 Nm aan koppel en een maximaal trekgewicht van 1.750 kg. De 4-cilinder FireFly motoren wegen 110 kilo en zijn volledig van aluminium. Ze vervangen de 1.4 MultiAir-blokken. Ze stoten tot 27% minder CO2 uit en zijn tegelijkertijd krachtiger. De 130 pk versie is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, de 150 pk versie aan een DDCT automatische zesversnellingstransmissie. De automatische versnellingsbak is voor het eerst beschikbaar op de voorwielaangedreven Compass.

Bij de DDCT versie is de rijmodus ‘sport’ toegevoegd. Deze dynamische stand voegt meer plezier toe aan de dagelijkse ritten door het sturen strakker te maken, de gasrespons te verscherpen en het gedrag van de transmissie aan te passen voor volledige pk’s en koppelafgifte. Bovendien is in de Sport-modus de functie ‘zeilen’ geblokkeerd en wordt de modus ‘snel uitschakelen’ geactiveerd. Wanneer het gaspedaal wordt losgelaten, voorkomt dit het overschakelen naar een hogere versnelling om zo maximaal op de motor te kunnen remmen en het reactievermogen bij de volgende acceleratie te optimaliseren.

Nieuw is ook de Sport-uitvoering die met een vanafprijs van € 31.900 de Compassprijslijst opent. Standaard biedt deze instapper zaken zoals airconditioning, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, 3.5 inch TFT informatiedisplay, Uconnect LIVE-infotainmentsysteem met 5.0-inch touchscreen en Bluetooth, actieve snelheidsbegrenzer, cruise control, Lane Departure Warning+, Forward Collision Warning+, Follow me home-verlichtingsfunctie en bandenspanningsbewaking (TPMS) met display.

In de Italiaanse fabriek rolt straks ook de nieuwe 4xe-versie met plug-in hybride elektrische technologie van de band. De komst van de Compassproductie naar Italië is de volgende stap in de implementatie van FCA’s investeringsplan van 5 miljard euro. Ook de 4xe plug-in hybride modellen worden in deze Italiaanse fabriek gefabriceerd. Ze zullen eveneens worden uitgerust met de 1.3 GSE (Global Small Engine) motor. In combinatie met een elektromotor staan de PHEV-modellen garant voor 190 of 240 pk en zijn altijd 4×4. Ze worden later dit jaar bij de dealer verwacht.

Meer autonieuws op www.autozine.nl