Selecteer een pagina

Toyota haalt voor de eerste keer de 7-persoons SUV Toyota Highlander naar Nederland. De Highlander, in Europa alleen leverbaar als Hybrid, is de nieuwste toevoeging aan het SUV-aanbod van Toyota. Dat bestaat verder uit de Toyota RAV4, Toyota C-HR en de onlangs gepresenteerde nieuwe Toyota Yaris Cross. Uniek is dat al deze Toyota modellen als Hybrid verkrijgbaar zijn. De Toyota Highlander staat begin 2021 bij de Nederlandse Toyota dealer.

De Toyota Highlander is ontworpen volgens de filosofie van Toyota New Global Architecture (TNGA) en staat op het lichtgewicht en extra stijve GA-K-voertuigplatform. Dat biedt voordelen zoals veel (actieve) veiligheid en een zekere mate van rijplezier, mede door het lage zwaartepunt van het platform. Dankzij de geƫlektrificeerde hybride-aandrijflijn zijn het benzineverbruik en de emissies relatief laag. Toyota rust de Highlander standaard uit met All-Wheel Drive (AWD-i). De grote SUV heeft een maximaal trekgewicht van 2.000 kilo en is daardoor geschikt als caravantrekker.

De 4,950 mm lange Toyota Highlander staat standaard op 20-inch lichtmetalen wielen. Het 7-persoons interieur belooft een ruime zitplaats voor alle inzittenden. Doordat de tweede zitrij over een afstand van 180 mm verschuifbaar is, is de derde zitrij gemakkelijk te bereiken en vinden ook twee volwassenen hier een zitplaats.

De bagageruimte van de Toyota Highlander is met de 3e zitrij neergeklapt 658 liter groot. De achterklep laat zich op afstand bedienen met een voetbeweging onder de auto. Door ook de tweede zitrij neer te klappen, is de bagageruimte uit te breiden tot 1.909 liter. Door het hele interieur zijn meerdere opbergruimtes te vinden. Zowel voorin als bij de tweede zitrij bevinden zich USB-aansluitingen.

Toyota rust de Highlander standaard uit met o.a. Apple CarPlay en Android Auto, lederen bekleding, een draadloze oplader voor smartphones en een 11 speaker JBL audiosysteem. De Premium uitvoering heeft daar bovenop standaard o.a. een centraal 12,3-inch multimediasysteem, een Head-up Display, stoelventilatie en een digitale achteruitkijkspiegel die een breder beeld geeft zonder dat de hoofdsteunen en inzittenden achter in de weg zitten.

Toyota Highlander

De Toyota Highlander is dankzij het standaard Toyota Safety Sense uitgerust met onder meer Pre-Collision System (PCS) met actieve stuurassistentie om ongelukken te helpen, dag en nacht voetgangersdetectie en gedurende de dag fietsersdetectie, Full Range Adaptive Cruise Control (ACC), Road Sign Assist (RSA), Lane Trace Assist (LTA), Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA).

De hybride aandrijflijn van de Toyota Highlander bestaat uit een 2,5-liter Atkinson-benzinemotor en een elektromotor op de voor- en achteras waarvan de laatste de 4×4-aandrijving voor zijn rekening neemt. De krachtige nikkel-metaalbatterij bevindt zich onder de tweede zitrij. Het systeemvermogen bedraagt 179 kW / 244 pk. De CO2-uitstoot en het benzineverbruik zijn respectievelijk 146 gr/km (WLTP) en 6,6 l/100 km (WLTP) onder voorbehoud van definitieve homologatie. De bestuurder van de Toyota Highlander kan kiezen uit vier rijstanden: Eco, Normal, Sport en Trail.

Meer autonieuws op www.autozine.nl