Selecteer een pagina

De vierde generatie van de Skoda Octavia is klaar voor de start. Helemaal nu Skoda Nederland de prijzen van het introductiemodel bekend heeft gemaakt. Er is een Octavia First Edition vanaf 33.490 euro. De Combi First Edition kent een instapprijs van 34.790 euro.

De First Edition is voorzien van zaken zoals een multimediascherm van 10 inch met navigatiemogelijkheid en “touch slider”. Ook een digitaal instrumentenpaneel, adaptive cruise control, Full LED achterlichten met dynamische richtingaanwijzers, Full LED Matrix koplampen, stoelverwarming op de voorstoelen en parkeersensoren voor en achter zijn bij de prijs inbegrepen.

Motorisch beschikt de Octavia First Edition over een 1.5 TSI Greentech viercilinder. De 110 kW / 150 pk sterke turbo-benzinemotor is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Eind deze zomer worden de overige motoren en uitvoeringen aan het Octavia-gamma toegevoegd.

Natuurlijk komt de nieuwe Octavia opnieuw met vele Simply Clever-oplossingen. Alle Octavia’s bezitten bijvoorbeeld een multifunctioneel opbergvak onder de bagageruimte. De Combi heeft tevens een automatisch afdekscherm voor de bagageruimte. De opbergruimte in de voorportieren biedt nu ook ruimte aan een sneeuwborstel in plaats van een paraplu. Ook heel handig: de vulopening voor de ruitenwisservloeistof heeft een ge├»ntegreerd trechtertje.

De Skoda Octavia Combi staat vanaf 3 april 2020 bij de dealer, de hatchback arriveert vlak voor de zomer.

Meer autonieuws op www.autozine.nl