Selecteer een pagina

Hij was al te reserveren en is nu daadwerkelijk te koop in Nederland: de Polestar 2. Sinds de lancering in 2019 hebben vele Nederlanders een exemplaar gereserveerd. De levering van deze gereserveerde exemplaren begint naar verwachting medio juli 2020. 

De aandrijflijn van de Polestar 2 bestaat uit twee elektrische motoren, een op de vooras en een op de achteras. Samen leveren ze 408 pk en 660 Nm met als doel een acceleratie van 0-100 km-u in 4,7 seconden. De vijfdeurs fastback heeft een 78 kWh sterke accu voor een maximaal bereik van 470 kilometer (WLTP).

De Polestar 2 is bedoeld als gezinsauto met veel ruimte voor 5 passagiers en bagage. Belangrijk hierbij is dat de accu in de bodem is geplaatst voor een optimale benutting van de ruimte. Door de aanwezigheid van ISOFIX zijn kinderstoelen zowel voor als achter simpel en snel te bevestigen.

Onder de achterklep schuilt een laadruimte van 405 liter. Door het ontbreken van een verbrandingsmotor is er voorin een bagageruimte van 35 liter. Mocht dat niet genoeg zijn, dan kan ook de gedeelde achterbank (60/40) neergeklapt worden. De Polestar 2 kan bovendien nog uitgerust worden met een imperiaal die tot 75 kilo kan dragen. Hij is er ook met een elektrisch inklapbare trekhaak. Het toegestane, geremde aanhanggewicht bedraagtk 1.500 kilo.

Het nieuwste model van Polestar heeft een geïntegreerd Android-infotainmentsysteem, dat toegang biedt tot diensten zoals Google Assistant, Google Maps en Google Playstore met voice control en een 11 inch touchscreen.

De Polestar 2 is per vandaag te bestellen. De performance car is er vanaf € 59.800. Hij is onder meer leverbaar met een Performance Pack dat voor betere rijeigenschappen zorgt. Het pakket, dat voor €6.000 aangeboden wordt, bevat onder andere geavanceerde schokdempers van het Zweedse Öhlins, Brembo-remmen en gesmede 20 inch velgen.

Meer autonieuws op www.autozine.nl