Selecteer een pagina

AIWAYS heeft bevestigd dat zijn nieuwe U5, een volledig elektrische SUV, in Europa uitsluitend zal worden aangeboden op basis van een direct-to-consumer verkoopmodel in plaats van verkoop en leasing via traditionele autodealers.Dit nieuws komt in aanloop naar de marktintroductie van de voor productie geschikte Europese versie van de U5. Dit gebeurt tijdens de Autosalon van Genève 2020, waar AIWAYS ook zijn eerste zakelijke partners voor Europa zal introduceren.

Het nieuwe verkoopmodel moet het traditionele inkooptraject voor auto’s stroomlijnen en bijdragen aan een zo simpel mogelijk gebruik en onderhoud van de U5. Momenteel werkt AIWAYS aan een speciale Europese website die potentiële kopers van een U5 in staat zal stellen om modellen te bestuderen, testritten te reserveren, auto’s te configureren en zich aan te melden voor leaseperioden die op hun behoeften aansluiten.

Om klanten mogelijkheden te bieden voor interactie met de voertuigen en testritten uit te voeren, is AIWAYS bezig met het inrichten van ‘showrooms’ in heel Europa. Zijn eerste samenwerking is met het Duitse Euronics. AIWAYS werkt samen met deze keten van elektronicawinkels om de groeiende markt voor elektrische auto’s te ontwikkelen. De twee bedrijven hebben strategische locaties uitgekozen waar experts op het gebied van elektrische auto’s vragen beantwoorden, kwalitatief hoogstaande diensten aanbieden en het potentieel voor de verkoop van elektrische auto’s in de doelmarkten maximaliseren.

Geïnteresseerde zullen online met het leaseproces van start gaan. Daarbij kunnen ze kiezen uit diverse opties voor de korte en lange termijn. Nieuwe en tweedehands auto’s van AIWAYS zullen beschikbaar zijn op basis van het programma, dat wordt ondersteund door een vaste Europese leasepartner die in de komende maanden bekend wordt gemaakt.

De aftersales in Europa omvat technische ondersteuning en onderhoudsdiensten en wordt verzorgd door een netwerk van erkende specialisten in elk land die training en advies hebben ontvangen ten aanzien van de U5 en zijn systemen. Voor de U5 geldt een gepland onderhoudsinterval van 100.000 kilometer. Daarmee is samenwerking met lokale partners een veel effectievere manier om modellen van klanten te onderhouden dan het opzetten van een compleet nieuw aftersales-netwerk in de regio.

In Duitsland is AIWAYS van plan om een samenwerking aan te gaan met A.T.U., een vooraanstaande keten van onafhankelijke werkplaatsen die diverse services aan klanten aanbiedt. Gebaseerd op een principeovereenkomst tussen AIWAYS en A.T.U. zullen bijzonderheden van de samenwerking gezamenlijk uitgewerkt en bekendgemaakt worden tegen de tijd dat de U5 beschikbaar is. Andere regionale ondersteuningsmogelijkheden en samenwerkingen op onderhoudsgebied zullen bekend worden gemaakt in aanloop naar de marktintroductie van de U5 later dit jaar.

De U5 zou zijn Europese marktdebuut oorspronkelijk in april 2020 beleven. De productie heeft echter te lijden gehad onder de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). AIWAYS heeft de afgelopen tijd veel energie en middelen gestoken in het bestrijden van deze virusepidemie en lokale gemeenschappen geholpen met het terugdringen van de verspreiding van het virus. Door deze onvoorziene omstandigheden heeft AIWAYS de productie van het modeljaar 2021 van de U5 uitgesteld tot juli. De eerste leveringen in Europa zijn nu voor augustus 2020 gepland.

Meer autonieuws op www.autozine.nl