Selecteer een pagina

Audi introduceert speciaal geprijsde editions voor de e-tron en e-tron Sportback. Aan de basis van het gamma staat de e-tron edition, die elektrisch rijden bij Audi nu leverbaar maakt vanaf 62.700 euro. Ook de compleet nieuwe Audi e-tron Sportback is direct te bestellen als edition, Business edition, Business edition Plus en S edition, vanaf 65.100 euro. Daarmee zijn direct ook de prijzen van de e-tron Sportback bekend.

Het e-tron Sportback-gamma heeft dezelfde opbouw als dat van de Audi e-tron. De basis wordt gevormd door de e-tron Sportback 50 quattro met een vermogen van 230 kW en een koppel van 540 Nm. Deze versie accelereert in 6,8 seconden van 0-100 km/u en heeft een begrensde topsnelheid van 190 km/u. Het 71 kWh-accupakket is met 120 kW in een half uur tot 80 procent te laden. De e-tron Sportback 50 quattro heeft een WLTP-actieradius van 341 km. De e-tron Sportback 55 quattro heeft een vermogen van 265 kW en een koppel van 561 Nm (300 kW en 664 Nm in boost-modus). Hij accelereert in 6,6 seconden van 0-100 km/u (5,7 seconden in boost-modus) en zijn topsnelheid is begrensd op 200 km/u. Het accupakket met een capaciteit van 95 kW is goed voor een actieradius van 409 km volgens WLTP. Snelladen kan met 150 kW gelijkstroom. Ook hiermee volstaat een half uur voor het opladen tot 80%.

Audi viert de beschikbaarheid van de e-tron Sportback met edition-modellen voor de e-tron en e-tron Sportback. Het gamma start met edition-uitvoeringen van de e-tron 50 quattro en de e-tron Sportback 50 quattro. Deze modellen beschikken standaard over onder andere LED-koplampen en -achterlichten, MMI navigatie plus met Audi touch respons, Audi virtual cockpit, diefstalalarm, adaptieve luchtvering, volautomatische airconditioning, parkeerhulp plus en een elektrisch bediende achterklep. De Audi e-tron 50 quattro edition is er vanaf € 62.700. De e-tron Sportback 50 quattro edition is er vanaf € 65.100.

De Audi e-tron en e-tron Sportback (50 quattro en 55 quattro) zijn ook leverbaar in een Business edition-uitvoering. Deze modellen vullen de voorzieningen van de edition-modellen aan met onder meer het advanced exterieur, metallic lak, elektrisch verstelbare stoelen vóór (met geheugen voor de bestuurdersstoel) en elektrisch inklapbare, verwarmde en automatisch dimmende buitenspiegels. Andere highlights zijn het ambiente lichtpakket (wit), zwart glas-optiek met haptische feedback voor het dashboard en in carrosseriekleur uitgevoerde afwerkingsdelen. De e-tron Business edition heeft bovendien een aluminium dakreling (niet op Sportback).

De Business edition Plus-uitvoeringen van de e-tron en e-tron Sportback 50 en 55 quattro voegen meer luxe toe in de vorm van twinlederen bekleding, verwarmbare voorstoelen, een glazen panoramadak en de Audi smartphone interface. Voor maximale veiligheid is ook het Assistentiepakket ‘Tour’ inbegrepen, waarin vele geavanceerde assistentiesystemen samenkomen.

S-edition staat voor de sportiefste manier om een e-tron (Sportback) 50 of 55 quattro te rijden. In de S-edition uitvoeringen smelt de luxe van de Business edition Plus-modellen samen met de sportiviteit van S-line. De 20 inch lichtmetalen velgen in ‘5-arm dynamiek’-design zijn daarbij de blikvangers. Het S-line interieur trekt de sportieve sfeer naar binnen door met onder meer decorlijsten in geborsteld donker aluminium, sportstoelen met S-line logo en bekleding in leder/alcantara.

De speciaal geprijsde editions van de Audi e-tron en e-tron Sportback zijn nu te bestellen bij de Nederlandse dealers. De levering start in april. Voor zorgeloos elektrisch rijden worden alle e-tron- en e-tron Sportback-modellen standaard geleverd met het Audi e-care dienstenpakket.

Meer autonieuws op www.autozine.nl