Selecteer een pagina

Hyundai onthult binnenkort de volledig nieuwe i20. Dat gebeurt op de Autosalon van Genève die van 5 tot en met 15 maart 2020 wordt gehouden. Nu al geeft Hyundai de eerste schetsen vrij van de nieuwe compacte middenklasser die volgens Hyundai’s nieuwe designfilosofie Sensuous Sportiness is ontworpen.

Sensuous Sportiness is gebaseerd op vier pijlers: proporties, architectuur, styling en technologie. Het doel van deze ontwerprichting is om instinctieve schoonheid aan nieuwe Hyundai’s toe te voegen, emotionele waarde te creëren en elk model een onderscheidende uitstraling te geven.

De schetsen laten zien dat de geheel nieuwe Hyundai i20 in vergelijking met zijn voorganger een meer sportieve en dynamische uitstraling zal hebben. De zeshoekige grille loopt horizontaal naar de zijkanten toe en zorgt voor een karakteristieke, brede en lage voorzijde. Ook de unieke lichtsignatuur benadrukt de breedte en het postuur van de geheel nieuwe i20. De dynamische taillelijn aan de zijkant van de carrosserie benadrukt de sportieve proporties. Aan de achterzijde vallen de horizontale achterlichtunits op die naadloos doorlopen in de achterruit.

De styling van gelaagde, horizontale lijnen en grote gladde oppervlakken in het dashboard benadrukt de breedte van het interieur. Voor meer elegantie in het interieur zijn het nieuwe digitale cluster en het dashboard gecombineerd tot een geheel en voorzien van twee 10,25-inch schermen.

Hyundai

Meer autonieuws op www.autozine.nl