Selecteer een pagina

2020 wordt voor Skoda het jaar van elektrificatie. Het merk voegt meteen de daad bij het woord met de Superb iV plug-in hybride, die nu bij de Nederlandse dealers staat. 

De Superb iV is het eerste model van Skoda dat in Nederland leverbaar is onder het nieuwe submerk ‘iV’, dat symbool staat voor de geëlektrificeerde modellen van Skoda. De Superb iV bijt het spits af, korte tijd later gevolgd door de volledig elektrische CITIGOe iV, en is nu leverbaar en te rijden bij de dealers. Nog vóór het einde van 2022 wordt de iV line-up verder uitgebreid naar meer dan tien volledig of gedeeltelijk elektrisch aangedreven Skoda’s.

De Superb iV is Skoda’s allereerste productiemodel dat een conventionele krachtbron combineert met het duurzame karakter van een elektromotor. In dit geval een 1.4 TSI benzinemotor (115 kW/156 pk), gekoppeld aan een zestraps DSG-transmissie, en een 85 kW sterke elektromotor. Deze laatste wordt gevoed door een lithium-ion batterij met een capaciteit van 37 Ah en een energie-inhoud van 13 kWh. Dankzij die technologie levert de Superb iV een systeemvermogen van 160 kW / 218 pk en een maximumkoppel van 400 Nm, goed voor krachtige prestaties. Daarbij bedraagt de elektrische actieradius maximaal 55 kilometer volgens de WLTP-norm en het totale rijbereik in combinatie met de verbrandingsmotor 850 kilometer.

De Skoda Superb iV is er als HATCHBACK en extra ruime COMBI in twee uitvoeringen: Business Edition en Sportline Business. Prijzen beginnen bij € 42.450 voor de Superb iV HATCHBACK Business Edition. Als COMBI is de Superb iV (Business Edition) te bestellen vanaf € 43.450.

Voor de Superb iV biedt Skoda een keur aan laadoplossingen en met de speciale Shuttel laad- en mobiliteitspas kunnen de modellen niet alleen bij 70.000 laadpalen worden geladen, maar kan ook gebruik worden gemaakt van andere vormen van mobiliteit, zoals deelauto’s, een taxi of het OV.

Meer autonieuws op www.autozine.nl