Selecteer een pagina

De UX 300e Electric is de eerste volledig elektrisch aangedreven Lexus die in productie gaat. Hij komt voort uit Lexus’ Electrified-visie die het merk presenteerde tijdens de recente Tokyo Motor Show 2019. De Lexus UX 300e Electric beleeft zijn wereldpremière op de autoshow van Guangzhou in China en komt naar verwachting medio 2020 op de Nederlandse markt. Belangstellenden kunnen zich nu vast melden bij de Lexus dealer of op Lexus.nl. Prijzen maakt Lexus later bekend. 

De volledig elektrische aangedreven crossover staat net als de Lexus UX 250h Hybrid op het GA-C platform met een laag zwaartepunt. Voor de aandrijving zorgt een 150 kW / 204 pk sterke elektromotor. Het volledig onder de vloer geplaatste lithium-ion accupakket heeft een capaciteit van 54,3 kWh, goed voor een actieradius van 400 kilometer volgens de NEDC-norm (cijfers volgens de nieuwere WLTP-norm zijn nog niet bekend). De nieuwe Lexus UX300e Electric via een snellader opladen kan op één van de honderden laadpunten in Nederland. De auto thuis opladen kan ook, want Lexus ontzorgt de klant me met een optionele wallbox of laadpaal aan huis of op eigen terrein.

De Lexus UX 250h Hybrid staat bekend om zijn hoge carrosseriestijfheid en lage zwaartepunt. Door de constructie van de lithium-ion batterij in de vloer tussen de vóór- en achteras heeft de Lexus UX 300e Electric een hogere carrosseriestijfheid dan de hybride variant. Daarnaast is de Lexus UX 300e Electric door zijn elektrische aandrijving van nature bijzonder stil. Als aanvulling daarop hebben Lexus-technici geluidswerende maatregelen genomen om het interieur nóg stiller te maken. Zo zijn bijvoorbeeld de onderzijde en de wielen aerodynamisch vormgegeven. Hierdoor zou de Lexus UX 300e Electric één van de stilste interieurs in zijn klasse hebben.

Op dit moment is elke Lexus verkrijgbaar als Hybrid Electric Vehicle. De Lexus UX 300e Electric vormt het eerste volledig elektrisch aangedreven productiemodel (BEV) van Lexus. Nu al bestaat er van elk Lexus-model een geëlektrificeerde versie en vroeg in komend decennium kondigt Lexus de eerste Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) aan. In de toekomst kan een Fuel Cell Electric Vehicle (brandstofcel met waterstof) ook een optie zijn. Volgens Lexus zijn er meerdere technologieën noodzakelijk om de CO2-emissies terug te dringen.

Lexus UX

Meer autonieuws op www.autozine.nl