Selecteer een pagina

De Los Angeles Auto Show (22 november t/m 1 december 2019) is het decor voor de wereldpremière van de Lexus LC 500 Convertible. Zowel met open als gesloten dak komt hij stijlvol voor de dag. En met een atmosferische 5,0-liter V8 (351kw / 477pk) en een geavanceerd onderstel belooft hij volop rijplezier. De LC 500 Convertible wordt in de zomer van 2020 op de markt verwacht. 

Het lijnenspel van de nieuwe LC 500 Convertible is gebaseerd op het design van de LC 500 Coupé. De LC 500 Convertible heeft een softtop, die is ontworpen om de daklijn van de Coupé zo goed mogelijk te behouden. De aandacht voor verfijning zit hem ook in de opbouw van de softtop: vier lagen zorgen voor (akoestische) isolatie. De stof aan de buitenzijde is geselecteerd op basis van een kreukvrij karakter én de mogelijkheid om hem optimaal te kunnen aanspannen.

Het openen van de softtop gaat na een druk op de knop volledig automatisch. Dit proces neemt 15 seconden in beslag. Na het neerklappen, wordt de kap afgedekt door een tonneau cover, die verwerkt is tussen de oplopende carrosserielijnen achter de deuren. Het volautomatisch sluiten van het dak duurt 16 seconden. En dat kan ook als de auto rijdt (maximale snelheid 50 km/h). Een animatie op het instrumentenpaneel laat zien hoe ver het proces is gevorderd.

Dankzij een nieuwe carrosseriestructuur met lichtgewicht verstevigingselementen is de LC 500 Convertible net zo stijf als de Coupé. Dit is de basis voor een dynamisch weggedrag. Een subframe met ‘performance damper’ draagt juist bij aan het comfortniveau.

Lexus LC

In de LC 500 Convertible is een atmosferische 5,0-liter V8 gekoppeld aan de DirectShift-10 automatische transmissie. De hybride is vooralsnog niet beschikbaar in de cabriolet.

In combinatie met een windscherm van polycarbonaat worden wervelingen in het interieur bij open rijden zo veel mogelijk voorkomen. Ook Active Noise Control (ANC), geluidsisolatie en de toepassing van geluidsabsorberende technieken dragen bij aan het onderdrukken van ongewenste en dreunende geluiden. De bestuurder kan het geluid van de V8 naar wens instellen. Het sound system past het ‘akoestische design’ automatisch aan als het dak opent of sluit. Voor extra beleving bij open rijden, zetten een soundgenerator en een speciale klep in het uitlaatsysteem het V8-geluid extra aan.

Lexus LC

Voor een zo lang mogelijk open seizoen is de LC 500 Convertible standaard uitgevoerd met de Lexus Climate Concierge, die de airconditioning automatisch aanstuurt. Ook de verwarmde stoelen en nek- en stuurwielverwarming maken het mogelijk om zelfs op frisse(re) dagen volop te genieten van open rijden.

De Lexus LC 500 Convertible wordt in de zomer van 2020 op de Nederlandse markt verwacht. Er is dan keuze uit diverse kleuren voor exterieur, sofftop en interieur.

Meer autonieuws op www.autozine.nl