Selecteer een pagina

De DS 7 Crossback is nu leverbaar als E-TENSE 4×4. Deze plug-in hybrid biedt tot 58 kilometer actieradius geheel zonder uitstoot, 30 gram CO2 per kilometer en 1,3 liter verbruik op 100 km (volgens WLTP), 300 pk en vierwielaandrijving. Daarnaast biedt hij geavanceerde technologie als DS CONNECTED PILOT, autonoom rijden op niveau 2, en actieve vering DS ACTIVE SCAN SUSPENSION. 

De PureTech motor met 200 pk wordt ondersteund door twee elektromotoren die 110 pk (op de voorwielen) en 112 pk (op de achterwielen) leveren. Door middel van een achttraps automaat wordt een gezamenlijk vermogen van 300 pk en 520 Nm koppel over de vier aangedreven wielen verdeeld. Acceleratie van 0 tot 100 km/u kost 5,9 seconden en 1000 meter vanuit staande start vergt 25,9 seconden.

De bestuurder kan kiezen uit verschillende rijdinstellingen om het maximale koppel aan te spreken of geheel uitstootvrij te rijden. Volledig elektrisch bedraagt de actieradius dankzij de accu van 13,2 kWh 58 kilometer volgens WLTP-cyclus. De DS 7 Crossback E-TENSE 4×4 is in de elektrische rijdinstelling begrensd op 135 km/u. De overige rijdinstellingen zijn ‘Hybrid’, ‘Sport’ en ‘4×4’.

De accu van deze oplaadbare DS 7 Crossback E-TENSE 4×4 kan met een oplaadpunt van 32A binnen twee uur volledig, tot 100% worden opgeladen. Tijdens het rijden kan de accu met een regeneratiesysteem worden nokgeladen. Dankzij de slim gepositioneerde accu biedt de DS 7 Crossback E-TENSE 4×4 exact dezelfde binnenruimte als de andere versies van dit model.

De DS 7 Crossback E-TENSE 4×4 is leverbaar met de nieuwe lakkleur Cristal Pearl en met een interieur zoals DS-Inspiration ‘Rivoli’ in Pebble Grey.

Meer autonieuws op www.autozine.nl