Selecteer een pagina

De Skoda KAMIQ is per direct ook te bestellen met de sterkste benzinemotor op de prijslijst: de moderne 1.5 TSI viercilinder met turbotechnologie en cilinderuitschakeling. Deze nieuwe krachtbron wordt in Skoda’s nieuwe stads-SUV exclusief gecombineerd met de Sport Business- en Business Edition-uitvoeringen. 

Recent debuteerde de Skoda KAMIQ in de prijslijsten met een keuze uit twee 1.0 TSI Greentech driecilinder turbo-benzinemotoren (70 kW/95 pk of 85 kW/115 pk). In aanloop naar de Nederlandse marktintroductie begin december breidt Skoda het motorenaanbod nu uit met een 1.5 TSI.

Met een vermogen van 110 kW/150 en 250 Newtonmeter aan trekkracht tussen 1.500 en 3.500 tpm claimt de nieuwe viercilinder turbo-benzinemotor in de KAMIQ pittige prestaties in én buiten de stad. Tegelijkertijd springt de KAMIQ 1.5 TSI relatief efficiënt met de brandstof om dankzij de Active Cylinder Technology (ACT). Bij lage motorbelasting, bijvoorbeeld op de snelweg bij een constante snelheid, schakelt dit systeem automatisch twee van de vier cilinders uit om brandstof te besparen. Dat resulteert in een gecombineerd theoretisch verbruik van 4,8 l/100 km (CO2: 110 g/km) voor de uitvoering met handgeschakelde 6-versnellingsbak.

De KAMIQ 1.5 TSI is er naar wens met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of de optionele 7-traps DSG-automaat, en wordt exclusief gecombineerd met de en complete Sport Business- en Business Edition-uitrusting. De KAMIQ 1.5 TSI Sport Business krijgt standaard onder meer automatische airconditioning, LED-koplampen, Radio Bolero met 8 inch kleurendisplay, Smartphone integratie met Apple Carplay, de veiligheidssystemen Lane Assist en Front Assist, het LED-interieurpakket, sportstoelen met stoffen/suedia bekleding, een zwarte dakhemel, Sunset glas achter en parkeersensoren achter.

De rijker uitgeruste KAMIQ 1.5 TSI Business Edition beschikt standaard over Easy start, Full LED koplampen en achterlichten met dynamische richtingaanwijzers, plus een regensensor. Hij is bovendien digitaal en connected dankzij de virtual cockpit, Amundsen Navigatie met 9,2-inch kleurentouchscreen, 1 jaar Skoda Connect (Care Connect en Infotainment online), DAB+ digitale radio, bluetooth telefoonvoorbereiding inclusief draadloos opladen en het Skoda sound system met 9 luidsprekers, subwoofer en versterker. Ook parkeersensoren voor en achter, verwarmde voorstoelen en het LED-interieurpakket zijn standaard.

De KAMIQ 1.5 TSI is nu te bestellen en staat vanaf 5 december 2019 bij de Skoda-dealers. Prijzen beginnen bij € 29.190 voor de handgeschakelde KAMIQ 1.5 TSI Sport Business.

Meer autonieuws op www.autozine.nl